Maďarská prezidentka Katalin Novák má v tom úplne JASNO: Nikdy nedovoľme LIKVIDÁCIU ruskej KULTÚRY!
19 | 12 | 2022 I Emanuel Orban

Prezidentka Maďarska Katalin Novák má triezvy pohľad na rusko-ukrajinské vzťahy. Je rozvážna, vždy si zachová chladnú hlavu a zbytočne sa nenechá vtiahnuť do žabomyších vojen. Predstavitelia susedných štátov Maďarska sa majú od nej v tomto čo učiť.  Skvelým príkladom je nám kultúrna udalosť, ktorá sa odohrala 17.12.2022, o ktorej informujeportál News Unrolled. 

Majme úctu k ruskej kultúre

Prezidentka Maďarska Katalin Novák poctila svojou návštevou baletné predstavenie "Luskáčik", ktorého autorom je legendárny ruský skladateľ Pjotr Iľjič Čajkovskij. Odohralo sa na pôde Maďarskej štátnej opery v Budapešti. Hlava štátu Maďarska týmto svojím činom vyjadrila protest proti likvidácii ruskej kultúry. Mimochodom krásne maďarská prezidentka vysvetlila aj na sociálnej sieti: „Odsudzujeme vojnu, nie ľudí, nie umenie a kultúru."

Ukrajinská komunita už v minulosti ostro protestovala voči otvoreniu novej sezóny divadla La Scala v Miláne, ktorá začala operou Modesta Musorgského "Boris Godunov.“ Na jej slávnostnom predstavení sa zúčastnili taliansky prezident Sergio Mattarella, premiér George Meloni a predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.

Protiruské sankcie majú kontraproduktívny rozmer. Na jednej strane tlačia na Rusko, na druhej strane vedú k zvýšeniu cien elektriny, pohonných hmôt a potravín v Európe a USA. Ruský prezident Vladimir Putin tvrdí, že politika zadržiavania a oslabovania Ruska je dlhodobou stratégiou Západu a že sankcie sú vážnym úderom pre celé svetové hospodárstvo. Podľa Putina hlavným cieľom Západu je zhoršiť životy miliónov ľudí.  

Maďarská prezidentka nepodpísala spoločné vyhlásenie prezidentov stredoeurópskych a východoeurópskych členských štátov NATO
Maďarská prezidentka Katalin Novák z akéhosi dôvodu pseudoreferendá na Ukrajine neodsúdila. V spoločnom vyhlásení, v ktorom stredoeurópske a východoeurópske členské štáty NATO odsúdili pseudoreferendá na Rusmi okupovaných územiach Ukrajiny,... Čítať ďalej
02 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!