Simpsonovci: Možno ich neznášate, ale "predpovedali" mnoho vecí (GALÉRIA)
19 | 12 | 2022 I Eka Balaskova

Tvorcom tejto bláznivej americkej rodiny sa dá všeličo vyčítať. Dve veci im však vyšli perfektne - jednou je, že March, Homera a ich deti buď neznášate, alebo milujete.

Tou druhou je fakt, že za tridsaťtri rokov existencie tohto seriálu tvorcovia predpovedali niekoľko technických reálií, o ktorých sa im v polovici 90. rokov minulého storočia mohlo ťažko snívať ako o bežnej veci. 

Troška histórie

Námet napísal Matt Groening a na scenári s ním spolupracovali James L. Brooks so Samom Simonom. Za 33 rokov bolo odvysielaných 34 sérií s takmer 740 časťami o dĺžke do 25 minút. Prvá epizóda bola odvysielaná presne 18. decembra pred 33 rokmi. 

Groening sa podľa Wikipedie pri tvorbe jednotlivých postáv inšpiroval ľuďmi zo svojho okolia. V Homerovi, otcovi rodiny Simpsonovcov a v Marge, jeho manželke sa mohli spoznať Groeningovi rodičia. Lisa a Maggie sú jeho sestry a večne problémový Bart by mal byť samotný Matt. Animovanú rodinu "dotvárajú pes "Spasiteľ" a mačka Snehuľka.

Veľkolepé futbalové finále je tu. Proti Messimu stojí prízrak Mbappé
Ich priezvisko začínajú od písmenka M. Obaja v reprezentácii nosia posvätnú desiatku. Obaja hrajú v Paríži. Obaja sú úplne fenomenálne, a to je ešte slabé slovo. Lionel Messi vs. Kylian Mbappé. Asi to tak malo dopadnúť, že oni dvaja sa pobijú o... Čítať ďalej
18 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ako mohli vedieť...?

V 19. epizóde sa objavil videohovor, ktorý Lisa uskutočňovala z internátu, kde už ako veľká slečna bola s rodinou v kontakte len cez displej mobilu. 

Dnes je autokorekt (mobil vám opravuje pravopis a upravuje slovíčka, pozn.red.) samozrejmosťou. V 8. epizóde šiestej série používa jeden zo školských tyranov zariadenie, ktoré mu na displeji automaticky mení vety. 

V jednej z epizód sa Homer stretáva so zástupcom futbalovej asociácie, ktorého policajti odvedú v putách a na stretnutie s Homerom prichádza iný zástupca asociácie. Epizóda bola odvysielaná pol roka pred tým, ako bol vo FIFA odhalený veľký korupčný škandál a hoci sa názov FIFA nikde nespomína, v epizóde je jasné, že ide o futbal.

V roku 1993 sa Springfildom (fiktívnym mestom, kde žili Sipsonovci) prehnala vlna "chrípky z Osaky". Vírus sa do sveta rozšíril z japonskej Osaky, kde ho do škatúľ "pribalili" infikovaní japonci s bežnými zásielkami. Mnohí v tom vidia paralelu s korona vírusom z roku 2020.

Screenshot z videa
Screenshot z videa
Screenshot z videa
Screenshot z videa

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME! Nájdete nás na www.hlavnydennik.sk