Vzťahy sa vyhrocujú! MAĎARI SI POSTAVILI HLAVU! Vetovali 18 miliárd eur pre Ukrajinu
06 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Maďarsko vetovalo balík finančnej pomoci Európskej únie (EÚ) pre Ukrajinu v objeme 18 miliárd eur. Tým sa ešte prehlbuje spor medzi Bruselom a Budapešťou týkajúci sa dodržiavania princípov právneho štátu a postoja premiéra Viktora Orbána k ruskej vojne proti Ukrajine. 

Ministri financií EÚ na svojom zasadnutí tiež odložili rozhodovanie o potrestaní Maďarska tým, že zmrazia krajine peniaze z fondov EÚ, kým neimplementuje požadované právne reformy.

Keďže Maďarsko vetovalo poskytnutie finančnej pomoci Ukrajine, zvyšných 26 členských štátov bude musieť vypracovať komplikovanejší plán, ktorý zabezpečí pokračovanie pomoci pre Ukrajinu aj v ďalšom roku.

Mnohé krajiny EÚ považujú Orbánovu taktiku za snahu o vydieranie EÚ, aby Maďarsku uvoľnila miliardy z eurofondov a plánu obnovy.

EÚ sa na tom musí dohodnúť do 19. decembra. Lídri Únie sa na budúci týždeň stretnú na dvojdňovom samite.

TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

Všetci krajskí prokurátori sa zastali Žilinku! Čo tvrdia o paragrafe 363?
Krajskí prokurátori považujú za absolútne nevhodné, aby sa politici verejne vyjadrovali dehonestujúcim a urážlivým spôsobom na adresu generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku, z dôvodu nesúhlasu s jeho konaním a rozhodovaním. Paragraf 363... Čítať ďalej
06 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik