Orbán pomoc ZABLOKUJE! 19 miliárd z EÚ pre Ukrajinu? ZBLÁZNILI STE SA?
05 | 12 | 2022 I Diana Zaťková

Viktor Orbán vyhlásil, že akýkoľvek pokus Európskej únie poslať Ukrajine ďalších 19 miliárd dolárov bude blokovaný Maďarskom, informuje portál Breitbart. 

Bude si EÚ na pomoc Ukrajine požičiavať?

Maďarský premiér Viktor Orbán kritizoval najnovší balík pomoci, ktorý sa Európska únia chystá poslať Ukrajine, pričom líder Fideszu povedal, že jeho krajina zablokuje akýkoľvek pokus o uvoľnenie prostriedkov.

Vyhlásenie prichádza v čase, keď sa vzťahy medzi Bruselom a Budapešťou naďalej zhoršujú, pričom Európska komisia začiatkom tohto týždňa odporučila, aby miliardy eur vo financovaní EÚ pre Maďarsko zostali zmrazené kvôli dlhotrvajúcemu sporu v súvislosti s tým, že EÚ má údajne obavy z krokov Maďarska. 

Podľa správy agentúry Associated Press sa však nezdá, že by Orbán oficiálne spájal zadržiavanie svojich finančných prostriedkov s väčším financovaním pre Ukrajinu. Maďarský líder namiesto toho namietal proti skutočnosti, že členovia EÚ by si museli také množstvo peňazí pre Ukrajinu požičať. 

Už aj Nemci to priznávajú: Migrácia je skutočná hrozba!
Už aj predseda Európskej ľudovej strany v Nemecku Manfred Weber priznáva, že migrácia nie je falošný problém a Nemecko je v ohrození. V Nemecku sa môže rozvinúť ďalšia migračná kríza a vláda nie je pripravená situáciu riešiť. Prijímacie strediská v... Čítať ďalej
04 | 12 | 2022 | Alica Kočišová

Ak chcele pomáhať, dávajte zo svojho!

Orbán uznáva, že Ukrajina potrebuje pomoc so svojimi financiami v dôsledku prebiehajúcej vojny s Ruskom, ale napriek tomu hovorí, že akákoľvek pomoc by mala byť dohodnutá bilaterálne medzi Ukrajinou a jednotlivými vládami EÚ a nemala by mať formu jedného nadnárodného balíka pomoci, ktorý by zadĺžilo členov EÚ.

Rozpočty členských štátov ako záruka na pôžičku?

"Otázka je, ako pomôcť Ukrajine," uviedla Orbánovo vyhlásenie agentúra AP. „Jeden návrh hovorí, že by sme mali použiť rozpočty členských štátov EÚ na to, aby sme si spoločne zobrali nové pôžičky a použili tieto peniaze na poskytnutie Ukrajine. Nie sme za to, pretože nechceme, aby sa Európska únia stala spoločenstvom zadlžených štátov namiesto spoločenstva spolupracujúcich členských štátov.“

„Tento plán neprijmeme, nebudeme s ním súhlasiť, bez nás nevznikne,“ dodal Orbán.

Bavorské verejnoprávne médiá TLIESKAJÚ, že EÚ vezme Orbánovi peniaze
Bavorské verejnoprávne médiá tvrdia, že Orbán za svoju moc vďačí eurofondom, každopádne je to Putinov trójsky kôň. Navyše brzdí protiruské reformy, je nacionalista a podobne. Trojica autorov zozbierala a vymenovala všetky existujúce stereotypy a... Čítať ďalej
04 | 12 | 2022 | Alica Kočišová

Ďalší hnev Bruselu

Hoci Orbán údajne zaviazal Maďarsko poskytnúť Ukrajine až 180 miliónov dolárov, čo je číslo, ktoré podľa neho nepoškodí dlhodobý finančný záujem Maďarska, predstava, že jeho krajina nepodporí balík pre celú EÚ, pravdepodobne vyvolá ďalší hnev v Bruseli. 

Po krátkom pokuse orgánov EÚ a Maďarska vyriešiť svoje problémy teraz Európska komisia odporučila, aby sa zmrazilo 7,5 miliardy eur z fondov EÚ, ktoré boli splatné Maďarsku, údajne kvôli reforme maďarského súdnictva.

Intervencia západu v Maďarsku dopadla katastrofou

Toto nasleduje po maďarských všeobecných voľbách začiatkom tohto roka, počas ktorých sa mnohé skupiny a organizácie na Západe zúfalo pokúšali presadiť koalíciu protichodných strán vrátane krajnej ľavice a krajnej pravice, aby porazili vládu Fideszu .

Tieto snahy napokon skončili priepastným neúspechom, pričom Orbán získal od voličov ešte silnejší mandát.

Rusi pritvrdili: Cenový strop? ROPA NET!
Ak bude cenový strop, nebude ropa - pritvrdili Rusi. Tvrdia, že ropu budú predávať len krajinám, ktoré s nimi budú spolupracovať za trhových podmienok, povedal v nedeľu pre spravodajskú televíziu Rossija 24 ruský vicepremiér Alexander Novak.... Čítať ďalej
05 | 12 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik