Hrozivý víkend na cestách! V Bratislave jazdila v protismere, tragédia v Tornali má DOHRU!
05 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Policajti zadržali cez víkend v Devínskej Novej Vsi 32-ročnú vodičku, ktorá jazdila v protismere s viac ako 3,5 promile. Polícia začala v tejto veci trestné stíhanie a súčasne jej vzniesla obvinenie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Žena mala cestovať zo Záhorskej Bystrice do Devínskej Novej Vsi za svojím priateľom. "Na linke 158 sme v sobotu (3. 12.) krátko po polnoci prijali viacero oznámení od vodičov, ktorých po cestách Devínskej Novej Vsi ohrozoval jazdou v protismernej časti vozovky vodič vozidla značky Nissan Micra," priblížila hovorkyňa.

Podozrivé vozidlo našla polícia odstavené na parkovisku obchodného centra s rozličným tovarom v Devínskej Novej Vsi. Vodičku následne podrobila dychovej skúške s výsledkom 3,42 promile. "Opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu hodnotu, a to konkrétne 3,62 promile," uviedla hovorkyňa. Vodičke bola ďalšia jazda zakázaná a žena bola obmedzená na osobnej slobode.

Zvrat v prípade tragickej nehody v Tornali

Policajný vyšetrovateľ v Revúcej začal v súvislosti s nedeľnou (5. 12.) tragickou dopravnou nehodou v Tornali, pri ktorej zomreli štyria ľudia, trestné stíhanie pre usmrtenie. Podľa predbežných výsledkov vyšetrovania bol jeden z vodičov pod vplyvom alkoholu. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Rusi pritvrdili: Cenový strop? ROPA NET!
Ak bude cenový strop, nebude ropa - pritvrdili Rusi. Tvrdia, že ropu budú predávať len krajinám, ktoré s nimi budú spolupracovať za trhových podmienok, povedal v nedeľu pre spravodajskú televíziu Rossija 24 ruský vicepremiér Alexander Novak.... Čítať ďalej
05 | 12 | 2022 | Alica Kočišová

Ako priblížila polícia, 45-ročný vodič, ktorý bol súčasťou tragickej nehody v Tornali, už predtým v obci Otročok narazil do zaparkovaného auta. Z miesta činu následne veľkou rýchlosťou pokračoval smerom na Tornaľu.

"Predbežné výsledky preukázali u tohto vodiča hodnotu jeden a pol promile alkoholu. U vodičky druhého vozidla s trojčlennou posádkou alkohol preukázaný nebol," priblížila polícia.

Podľa polície mal 45-ročný vodič osobného auta v Behynciach, mestskej časti Tornale, prejsť do protismeru, kde sa čelne zrazil s protiidúcim autom. Všetci štyria účastníci utrpeli zranenia, ktorým na mieste podľahli.

Podľa informácii z Plusky, "šokujúce je na celom prípade aj to, že na muža, ktorý nehodu spôsobil, mala jeho priateľka zavolať políciu už pred tragédiou. Krátko pred tým jej poškodil auto a dal sa na útek. Polícia potvrdila, že telefonát prijali. Zdroj blízky polícii nás tiež informoval, že zaúradovať mal aj alkohol u vodiča a predchádzajúca hádka medzi partnermi mala vyústiť do skratového konania 45-ročného muža."

HROZNÁ TRAGÉDIA PRI TORNALI! O život prišli štyria ľudia
K tragickej dopravnej nehode dvoch osobných motorových vozidiel došlo v nedeľu podvečer na ceste v Behynciach, časti Tornale. Štyri osoby v autách nejavia známky života, vozidlá sú mimo cesty. Hasiči sa snažia osoby vyslobodiť. Vozidlá... Čítať ďalej
04 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik