VÁŽNE VYJADRENIE exministerky SAKOVEJ! VIE, prečo prežil Mikulec odvolávanie!
03 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO), prežil aj ôsme odvolávanie! Exministerka vnútra Denisa Saková (HLAS - SD) venovala tomuto faktu príspevok a vysvetlila vďaka čomu sa tak stalo!

Poslanci Národnej rady (NR) SR ho vo štvrtok neodvolali. Za vyslovenie nedôvery hlasovalo 71 poslancov zo 143 prítomných, proti bolo 47, zdržali sa 23, dvaja nehlasovali.

Za návrh na vyslovenie nedôvery Mikulcovi hlasovali okrem poslancov Smeru-SD a väčšiny opozičných nezaradených poslancov aj viacerí poslanci SaS a Sme rodina. Z klubu SaS sa zároveň niekoľkí zdržali, odídenec z klubu SaS Martin Klus hlasoval proti. Z klubu Sme rodina odvolávanie podporili Martin Borguľa, Adriana Pčolinská, Peter Pčolinský a Romana Tabák. Návrh nepodporili poslanci OĽANO či poslanci Za ľudí Juraj Šeliga a Jana Žitňanská, ako aj Ján Mičovský (nezaradený).

Návrh na vyslovenie nedôvery Mikulcovi podal už niekoľkýkrát opozičný Smer-SD. Diskusia k návrhu na jeho odvolanie sa skončila ešte 15. novembra. Návrh predniesol predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico, vyjadril sa aj v závere diskusie. Mikulcovi vyčítal nezvládanie migračnej krízy, kritizoval aj riadenie rezortu.

Stanovisko vlády, ktorá odmietla návrh Smeru-SD, odôvodnil minister financií Igor Matovič (OĽANO). Do diskusie sa zapojil aj Mikulec. Odmietol argumenty opozície, označil ich za zavádzanie verejnosti. Migračnú vlnu podľa neho Slovensko zvláda dobre. Zopakoval potrebu ochrany vonkajších hraníc Schengenu.

AKTUALIZOVANÉ! A JE VYMAĽOVANÉ! Poslanci rozhodli o Mikulcovi!
Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) ostáva vo funkcii. Poslanci Národnej rady (NR) SR ho vo štvrtok neodvolali. Za vyslovenie nedôvery hlasovalo 71 poslancov zo 143 prítomných, proti bolo 47, zdržali sa 23, dvaja nehlasovali. Za návrh na... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Saková upozorňuje na politické obchody

"Ak by poslanci hlasovali podľa výsledkov práce ministra a nie politických obchodov, R. Mikulec by už nebol ministrom. Zo 143 poslancov bolo len 47 proti jeho odvolaniu. Za odvolanie 71 poslancov a 25 poslancov sa zdržalo a nehlasovalo. Ako bývalá ministerka vnútra budem mať vždy jasný postoj k jeho odvolávaniu. R. Mikulec tragicky zlyhal vo svojom rezorte pri všetkom, čo riešil," uviedla Denisa Saková na sociálnej sieti.

Ministerstvo vnútra je náročný rezort, má 40 tisíc zamestnancov, vysvetlila Saková.

"Policajný zbor zabezpečuje ochranu občanov a ich majetku. Hasičský zbor zachraňuje ľudské životy. Okresné úrady poskytujú služby štátu priamo v regióne. Je to rezort, ktorému sa treba dennodenne venovať, zžiť sa s jeho fungovaním a problémami a ak je potrebné aj 7 dní v týždni riešiť vzniknuté náročné situácie. Nie sa iba vyhovárať na všetkých a na všetko," dodáva.

"Mikulec má absolútnu 76% nedôveru u ľudí, veľkú nedôveru medzi policajtmi a zamestnancami ministerstva vnútra a jasnú väčšinovú nedôveru medzi poslancami NR SR. A jediné, čo drží R. Mikulca priviazaného ku stoličke ministra vnútra SR sú zákulisné politické obchody tejto menšinovej vlády," konštatuje v závere príspevku na sociálnej sieti.

Luxusná vila, príšerne drahé Porsche - o korupcii kľúčového muža Zelenského bola vypracovaná investigatívna správa (FOTO)
Ukrajinská Pravda pripravila investigatívnu správu o tom, do akých korupčných káuz môže byť zapletený zástupca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny, Kirilo Tymošenko. Politik mal podozrivé prípady aj predtým. O správe, ktorú pripravila Pravda,... Čítať ďalej
03 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Cenový strop na ruskú ropu? Kremeľ sa vyjadril!
Kremeľ v sobotu oznámil, že "neprijme" cenový strop na ruskú ropu, na ktorom sa dohodla skupina G7 spoločne s Austráliou a EÚ, a pripravuje reakciu. "Tento cenový strop neprijímame," povedal pre médiá hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Moskva podľa... Čítať ďalej
03 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR