KADYROV UKÁZAL, AKO SA Čečenci SPRÁVAJÚ k ukrajinským vojakom
03 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová

Čečenský vodca Ramzan Kadyrov vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti Telegram, reagoval na pápežove slová. Pápež František v rozhovore, ktorý bol zverejnený nedávno hovoril o svojom postoji k vojne na Ukrajine.

"Keď hovorím o Ukrajine, tak hovorím o krutosti, pretože mám veľa informácií o krutosti vojakov, ktorí tam prišli. Vo všeobecnosti sú najkrutejší možno tí, ktorí sú z Ruska, ale nemajú korene v ruskej tradícii – takými sú napríklad Čečenci či Buriati. Rozhodne tí, ktorí (v minulosti) napádali (aj) ruský štát. To je veľmi jasné," uviedol pápež.

Pápež týmto vyhlásením reagoval na obvinenia, že priamo nepomenoval vinníkov vojny a obmedzil sa len na výzvy na obnovenie mieru, ktoré adresoval obom stranám konfliktu.   

Čečenský prezident Ramzan Kadyrov vo svojom príspevku, ktorý zverejnil na sociálnej sieti Telegram ukázal, ako sa zaobchádza so zajatými Ukrajincami.

Z videa, ktoré pripojil, vyplýva ideálny obraz, keďže je v ňom počuť aj vtipkovanie a smiech.

Predpokladá sa, že jeho posolstvo bolo zverejnené v súvislosti s názorom pápeža Františka na „krutosť“ Čečencov. 

Kadyrov v príspevku zdôraznil, že pápež by mal namiesto podnecovania nenávisti a konfliktov medzi etnickými skupinami použiť pokojnejšiu rétoriku:

„Kým NATO nezasiahlo do vnútorných záležitostí Ukrajiny, nikdy sme nemali problém s ukrajinským ľudom. Na druhej strane, pápežský kŕdeľ reprezentovaný trénermi NATO sa snaží premeniť čo najviac ukrajinských vojakov na potravu pre delá. Nechceme ich zabiť, najmä ak sa vzdajú."

Čečenský vodca dodal: "Ako vidíte, v rozpore s tvrdeniami Vatikánu o brutalite čečenských jednotiek, sú všetky zajaté osoby v dobrom zdravotnom stave."

Video Kadyrova si môžete pozrieť na sociálnej sieti Telegram, nájdete ho pod uvedeným linkom

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik