PRIESKUM Slováci sa nezľakli ani vyhrážok koalície a médií! REFERENDUM by malo byť ÚSPEŠNÉ
02 | 12 | 2022 I Diana Zaťková

Dňa 21. januára 2023 sa bude konať referendum o zmene ústavy, ktorá by umožňovala ukončenie volebného obdobia NR SR buď referendom, alebo uznesením NR SR. Plánujete alebo neplánujete sa tohto referenda zúčastniť?

Podľa novembrového prieskumu agentúry AKO by na blížiace sa januárové referendum o predčasných voľbách prišlo asi 54,2 percenta občanov. To by bolo viac ako zvyčajne chodí na všetky voľby okrem tých parlamentných.

 

Podľa posledného prieskumu by sa nadchádzajúceho referenda týkajúceho sa predčasných volieb určite zúčastnilo 37,1 percenta občanov a ďalších 17,1 percenta uviedlo odpoveď „asi áno“. Odpovedať na otázku nevedelo 6,9 percenta opýtaných, asi by sa nezúčastnilo 10,8 percenta respondentov a určite by neprišlo 28,1 percenta ľudí.

Bol to klasický „panelový“ prieskum, ktorého sa v dňoch 8. – 11. novembra zúčastnilo vyše tisíc ľudí, ktorí tvoria po každej stránke priemer slovenskej populácie. Agentúra AKO ho robila pre reláciu TV Joj Na hrane.

Pripomeňme si

Na to, aby referendum bolo vyhlásené za platné, musí sa ho zúčastniť viac ako 50 percent oprávnených voličov. Referendová otázka má znieť: „Súhlasíte s tým, že predčasné skončenie volebného obdobia Národnej rady (NR) SR je možné uskutočniť referendom alebo uznesením NR SR?“

Prieskum_referendum

Prieskum agentúry AKO pre reláciu TV Joj Na hrane k účasti na referende o predčasných voľbách, zdroj: TV JOJ

A opäť zavádzanie!

Ako si môžete všimnúť, mainstreamová TV JOJ zahrnula 17,1 percenta opýtaných, ktorí odpovedali, že sa ASI zúčastnia na referende, ako neúčasť. No dá sa to vidieť z dvoch stránok. Záleží len na tom, ako sa na to pozeráte. 

Všetci točia o SULÍKOVI, len ROMANA má OVEĽA VÄČŠÍ problém...NEUVERÍTE!
Témou číslo jedna u politikov vo štvrtok bolo vyhlásenie strany SaS, že chce vysloviť vláde nedôveru. "Sulík zrazu precitol," píše národniar Danko, "Strana SaS sa spojila s Hlasom s cieľom položiť demokratickú a antikorupčnú vládu," píše na druhej... Čítať ďalej
02 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik