Lavrov označil pápežove vyjadrenie za nekresťanské
01 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov vo štvrtok označil  vyjadrenia pápeža Františka o krutosti ruských etnických menšín vo vojne na Ukrajine za "nekresťanské". 

"Pápež František vyzýva na rozhovory, ale nedávno urobil aj nepochopiteľné vyhlásenie, úplne nekresťanské, v ktorom vyčlenil dve ruské národnosti do nejakej kategórie, od ktorej možno očakávať zverstvá počas nepriateľských akcií," povedal Lavrov v televíznom príhovore.

"Samozrejme, že to nepomôže veci a ani autorite Svätej stolice," dodal.

Šéf ruskej diplomacie reagoval na Františkov rozhovor pre časopis America.

"Keď hovorím o Ukrajine, tak hovorím o krutosti, pretože mám veľa informácií o krutosti vojakov, ktorí tam prišli. Vo všeobecnosti sú najkrutejší možno tí, ktorí sú z Ruska, ale nemajú korene v ruskej tradícii – takými sú napríklad Čečenci či Buriati. Rozhodne tí, ktorí (v minulosti) napádali (aj) ruský štát. To je veľmi jasné," uviedol pápež.

František v rozhovore hovoril o svojom postoji k vojne na Ukrajine. Reagoval tým na obvinenia, že priamo nepomenoval vinníkov vojny a obmedzil sa len na výzvy na obnovenie mieru, ktoré adresoval obom stranám konfliktu.   

TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.         

SaS má toho dosť! Richard Sulík oznámil, čo urobia!
Opozičná SaS podá do Národnej rady (NR) SR návrh na vyslovenie nedôvery vláde, vyzbierala podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze. Informovali o tom predstavitelia strany na štvrtkovej tlačovej konferencii. Šéf liberálov Richard Sulík vyhlásil,... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik