Rusko vyjadrilo Vatikánu protest pre pápežovu kritiku krutosti na Ukrajine
29 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Ruský veľvyslanec vo Vatikáne Alexandr Avdejev tlmočil Svätej stolici nespokojnosť Moskvy v súvislosti s nedávnymi slovami pápeža Františka, ktorý v rozhovore pre jezuitský časopis America odsúdil "krutosť" ruských činov na Ukrajine. 

"Vyjadril som pohoršenie nad takýmito narážkami a poukázal na to, že nič nemôže otriasť súdržnosťou a jednotou mnohonárodnostného ruského ľudu," uviedol v utorok Avdejev pre RIA Novosti. Zároveň dodal, že diplomatickú službu Vatikánu navštívil v pondelok večer, aby jej tlmočil rozhodný protest Moskvy.

Rusko takto reagovalo na vyjadrenie Františka, ktorý v rozhovore pre časopis America povedal:

"Keď hovorím o Ukrajine, tak hovorím o krutosti, pretože mám veľa informácií o krutosti vojakov, ktorí tam prišli. Vo všeobecnosti sú najkrutejší možno tí, ktorí sú z Ruska, ale nemajú korene v ruskej tradícii – takými sú napríklad Čečenci či Buriati. Rozhodne tí, ktorí (v minulosti) napádali (aj) ruský štát. To je veľmi jasné".

Pápež v rozhovore hovoril o svojom postoji k vojne na Ukrajine. Reagoval tým na obvinenia, že priamo nepomenoval vinníkov vojny a obmedzil sa len na výzvy na obnovenie mieru, ktoré adresoval obom stranám konfliktu.

TASR o tom informuje podľa agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na ruskú agentúru RIA Novosti.

Do Británie mieri z východu "ruská beštia"
Z Ruska príde do Británie studený front a husté sneženie. Z Ruska sa do Spojeného kráľovstva blíži studený front, ktorý povedie k rekordným snehovým zrážkam. Informoval o tom denník Daily Star. Varovanie! „Britov varovali, aby vytiahli... Čítať ďalej
29 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnyde