Tibor Gašpar bol dnes na nitrianskej centrále NAKA
28 | 11 | 2022 I Emanuel Orban

Vyšetrovanie kauzy Súmrak speje do absolútneho finále.  Bude predĺženie?

O čo tu konkrétne ide ? 

V nitrianskej centrále NAKA bol dnes prítomný aj bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, uvádzajú Aktuality.sk. V kauze Súmrak okrem Tibora Gašpara v súvislosti s obvinením figurujú aj Robert Fico, Robert Kaliňák a Norbert Bödor.

Gašpar po príchode na NAKA povedal, že nerozumie viacerým formuláciám v uznesení o jeho obvinení. Tu je jeho reakcia: „Požadujem od začiatku vyšetrovania doplňujúce informácie a stále som ich nedostal,“ tvrdil Gašpar pred políciou. „Neviem, aké bankové tajomstvo som mal ja prezrádzať,“ ohradil sa.

Policajný exprezident považuje konanie vyšetrovateľov za nezákonné a zaujaté.

V tomto ostro sledovanom prípade mal patriť exminister vnútra Robert Kaliňák a Robert Fico – podľa vzneseného obvinenia – na najvyššie poschodie mafie v ozbrojených zložkách. Vyšetrovateľ priradil dvojicu politikov na vrchol pyramídy k Norbertovi Bödörovi a bývalému šéfovi políciie Tiborovi Gašparovi. Čelia obvineniu zo zločinu založenia organizovanej zločineckej skupiny a ďalších skutkov, píšu Aktuality.

Polícia mala čakať, tvrdí advokát Lindtner

Advokát David Lindtner, ktorý zastupuje Kaliňáka s Ficom je však presvedčený, že vyšetrovanie nemalo byť skončené, ale prerušené – polícia mala podľa neho počkať, kým Ústavný súd rozhodne v kauze Očistec. Oba prípady totiž priamo súvisia.

Sudca Špecializovaného trestného súdu Peter Pulman pred niekoľkými týždňami prerušil stíhanie v kauze policajnej mafie pod názvom Očistec a obrátil sa na Ústavný súd. Argumentoval obavou, že mohlo dôjsť k poškodeniu práv obvinených. Teraz chce jeho rozhodnutie využiť Lindtner pri obhajobe svojich klientov Kaliňáka a Fica v kauze Súmrak.

Robert Kaliňák vidí aj ďalšie prekážky, ktoré podľa neho skončeniu vyšetrovania bránia. Poukazuje na to, že jeho výsluch v tejto kauze, ako aj výsluch Tibora Gašpara sa ešte neskončili – oba boli len prerušené. Okrem toho tvrdí, že vyšetrovateľ nevykonal všetko, čo dostal v pokynoch po vrátení prípadu prokuratúrou. Konkrétne má na mysli nevykonané výsluchy osôb, okrem toho sa nezopakovali niektoré nariadené úkony.

Bývalý policajný prezident považuje konanie vyšetrovateľov za nezákonné, píšu Aktuality.sk. Fico a Kaliňák mali riadiť mafiu v ozbrojených zložkách. Všetci menovaní čelia  obvineniu zo zosnovania organizovanej zločineckej skupiny a ďalších skutkov. Ako sa to celé vyrieši, uvidíme už čoskoro. 

Gašpar po výsluchu na NAKA: Dôkazy sú zmanipulované a selektívne vybraté
Dňa 16. septembra sa v Trnave na NAKA konal výsluch Tibora Gašpara. Ten je v kauze Súmrak spoluobvinený aj s Robertom Ficom a Robertom Kaliňákom (obaja Smer-SD). Jeho vinia z vyzradenia daňových tajomstiev Andreja Kisku či Igora Matoviča. Nič... Čítať ďalej
18 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik