Opatrný ruský generál
24 | 11 | 2022 I Milan Laca

Ruské ozbrojené sily v rámci operácie  na Ukrajine radikálne zmenili stratégiu aktívnych bojov.

Magazín The National píše o činoch Surovikina - opatrnosť ruského generála sa stala krutým vtipom pre ozbrojené sily Ukrajiny.

Bránia sa 

Ruská armáda pod velením generála Sergeja Surovikina aktívne posilňuje obranu a pripravuje sa aj na prípadnú ofenzívu Ozbrojených síl Ukrajiny. K tomuto záveru dospel autor článku  Thomas Harding.  Popisoval  kroky Surovikina a vysvetlil opatrnosť tohto generála. Autor označil Surovikina za opatrného človeka a jeho rozhodnutie stiahnuť jednotky z Chersonu za rozumné a racionálne. Spresnil, že stiahnutie z Chersonu umožnilo obsadiť silnejšie obranné línie, kde by si vojaci mohli oddýchnuť od neustálych bojov a prezbrojiť sa.

Zelenskyj: Cez všetko sa dostaneme, sme nezlomní
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu vyhlásil, že Ukrajina obnoví energetickú infraštruktúru, ktorú poškodili ruské raketové útoky a vyzdvihol nezlomnosť ukrajinského ľudu. Zároveň uviedol, že Kyjev v súvislosti so stredajšími ruskými... Čítať ďalej
24 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Zmena taktiky

Komentátor The National napísal,  že Rusko zmenilo prístup k vedeniu vojny vďaka generálovi Sergejovi Surovikinovi. Ten  prevzal funkciu veliteľa vojsk na Ukrajine. Ozbrojené sily Ruska  sa neponáhľajú do útoku, ale skôr posilňujú obranu na hraniciach a pripravujú sa na pokusy nepriateľa o aktívne boje.

Kroky Ruska

Rusko začalo zároveň ničiť energetickú infraštruktúru Ukrajiny. To umožnilo znížiť bojový potenciál kyjevského režimu  a  pripraviť vojakov Ozbrojených síl Ukrajiny o dodávky zbraní a munície. Informuje o tom PolitRussia.

Urobil zásadnú zmenu

Autor si všíma, že Surovikinove odborné postupy môžu mať významný vplyv na situáciu v prvej línii. Je nepravdepodobné, že by ukrajinskí vojaci mohli pokračovať v ofenzíve, keďže nie sú schopní prelomiť obranu Ozbrojených síl Ruska. „Ruský generál Surovikin je najväčšou prekážkou ofenzívy Ukrajiny s cieľom dobyť územia,“ zhrnuli autori materiálu.

Von der Leyenová: EÚ pripravuje deviaty balík sankcií voči Rusku
Európska únia intenzívne pracuje na deviatom balíku sankcií voči Moskve za ruskú agresiu voči Ukrajine. Počas návštevy Fínska to vo štvrtok uviedla predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová, informuje TASR na základe správy agentúry... Čítať ďalej
24 | 11 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik