Rusko znova UDRELO raketami...
23 | 11 | 2022 I Milan Laca

Bombardéry Ruskej federácie odpálili najmenej 15 rakiet na Ukrajinu.

Rusko zdvihlo do vzduchu strategické bombardéry Tu-95. Krátko popoludní 23.11.2022  uskutočnili najmenej 15 štartov rakiet.

Kde udreli

Šéf Mykolajivskej oblasti Vitaly Kim v Telegrame napísal: "Odessa, Mykolajiv, Cherson sú  potenciálne orozené  raketovými útokmi. Odštartovalo  9 bombardérov Tu-95." Nad Ukrajinou zaznamenali aj 5 rakiet, avšak z iných lietadiel, z územia "dočasne okupovaného" Mariupolu. Na celej Ukrajine vyhlásii letecký poplach.

ODPADNETE! Zelenskyj objavil novú ruskú ZBRAŇ HROMADNÉHO NIČENIA!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok povedal, že Rusko sa útokmi na energetickú infraštruktúru pokúša použiť počas tejto zimy chlad ako "zbraň hromadného ničenia". "Kremeľ chce chlad tejto zimy pretvoriť na zbraň hromadného ničenia,"... Čítať ďalej
23 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR
 

Opäť udreli na energetiku

Zástupca vedúceho kancelárie prezidenta Volodymyra Zelenského Kyrylo Tymošenko vyhlásil, že v stredu 23. novembra bolo zasiahnutých niekoľko energetických zariadení, v niekoľkých regiónoch Ukrajiny. „Máme niekoľko zásahov v mnohých oblastiach" ,napísal na  svojom telegramovom kanáli. Regióny Chernihiv, Odesa a Kirovohrad sú bez elektriny v dôsledku nepriateľských raketových útokov. 

Výpadky elektriny

Bez prúdu zostal aj región Odesy, metro sa zastavilo v Charkove. Ľvov zostal tiež úplne bez elektriny .

Kyjev

V oblasti Kyjeva zasiahli ruské rakety obytnú štvrť a zariadenia infraštruktúry. Najmenej 20 ľudí bolo zranených a 1 človek zahynul.  Primátor Vitalij Kličko vyhlásil, že popoludní letelo na Kyjev 31 rakiet. Obrancom sa podarilo zostreliť 21, ale niekoľko objektov kritickej infraštruktúry bolo poškodených.

Časť mesta zostala bez elektriny a vody.  Kyjevské metro počas náletu fungovalo v obmedzenom režime, keďže ho veľké množstvo ľudí využíva ako úkryt. Mestská správa  v telegrame oznámila, že cestujúcich vysadzujú len na tých staniciach, kde nie je veľký dav ľudí." Počas leteckej výstrahy metro nepremáva na pozemných úsekoch.

Odstavené elektrárne 

Ani jedna z troch jadrových elektrární na Ukrajine nevyrába energiu. V Rivne, Juhoukrajinskej a Chmelnyckej jadrovej elektrárni aktivovali havarijnú ochranu a odpojili všetky energetické bloky.

Momentálne pracujú v projektovom režime, bez výroby do domácej elektrizačnej sústavy. Radiačné pozadie v areáloch elektrární a priľahlých území sa nezmenilo, všetky ukazovatele sú v poriadku, zdôraznil Energoatom.

Razia vo svätostánku!
Do Kyjevsko-pečorskej lavry prišla ukrajinská SBU, polícia a Národná garda. Bezpečnostná služba Ukrajiny vykonala kontrarozviednu činnosť na území Kyjevsko-pečorskej lavry v Kyjeve.„Tieto opatrenia prebiehali spoločne s Národnou políciou a... Čítať ďalej
22 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik