Právnička: POLICAJNÁ stránka HOAXY a PODVODY sa "vygrcala z podoby" (FOTO)
23 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Keď navštívite facebookovú stránku Hoaxy a podvody - Polícia SR okrem protiruských obrázkov a varovaní, ako nenaletieť podvodníkom vo virtuálnom priestore, na nej nádete aj status z utorka, 22.11. Stránka v ňom ponúka desatoro toho, čo si všímať, keď sa vám niekto prihovára z auta. 

Stránku sleduje aj Judita Laššáková, ktorej v celom chýba jedna z političiek, ktorá tiež natáčala videá v aute. Navyše vysvetľuje, prečo je video z auta praktické.

O čo ide

Policajná stránka vyvracajúca nepravdivé informácie sa spojila s odborníkom na komunikáciu a ten jej čitateľom vysvetľuje prečo sú videá z auta plné klamstiev. Tie majú vysokú sledovanosť a tak potrebujeme poznať znaky, pri ktorých treba spozornieť a video okamžite vypnúť.

Čo by sme si teda mali všímať

Admin vysvetľuje také veci, že nahrávajúcemu ide o dojem - vidíte za ním pohyb, takže to na vás má pôsobiť štýlom "idem, riešim"; nahrávajúci zjednodušuje komplikované témy; nahrávajúci pôsobí dojmom "jedného z nás"; majú veľmi dobre premyslené, ako ovplyvňovať vašu mienku; autorovi videa chýba druhý pohľad; pravidelne kritizujú autority alebo tretí sektor; klamstvá, ktoré rozvíjajú tendenčnými tvrdeniami a tiež stránke prekáža, že riešia aktuálne témy za účelom ešte viac polarizovať spoločnosť.

"Varujte známych. Zdieľajte tento príspevok. Podobné videá z auta majú za cieľ zaujať pozornosť diváka a slúžiť na šírenie šokujúcich informácií, pamätajte na to, keď také video pozeráte,"píše sa na záver príspevku stránky.

DÚHOVÁ VLAJKA na budove ministerstva kultúry? Slováci doslova ZÚRIA a Belousovová s nimi
Nezmyselná a odsúdeniahodná vražda dvoch mladých gayov pred bratislavským barom Tepláreň rozpútala hotové davové šialenstvo. Kto dnes nie je dúhový, teda nepodporuje LGBTI+ komunitu, ten akoby do tejto spoločnosti ani nepatril. Ako sa ale ukazuje,... Čítať ďalej
23 | 11 | 2022 | Tibor Malý

Judita Laššáková reaguje

Podľa Laššákovej sa stránka "zase raz vygrcala zo svojej podoby".

"Zverejnila fotky pár aktivistov, s ktorými možno nesúhlasím v ničom, ale vraj videá natáčajú títo "hoaxeri" (to tvrdí stránka Hoaxy a podvody Polície SR), lebo... vraj na to majú ľudia 10 dôvodov. Môžete si ich prečítať na stránke Hoaxy a podvody - Polícia SR," uvádza Laššáková vo svojom statuse.

Na čo je to dobré?

"Namiesto normálnej komunikácie a argumentov - ban! Pekne. Celkom by ma zaujímalo, prečo medzi fotkami chýba napríklad fotka pani Márie Kolíkovej. Aj ona točila videá z auta!"Upozorňuje právnička.

Na rozdiel od nej ani jeden z aktivistov označený stránkou Hoaxy a podvody - Polícia SR nemá prostriedky na to, aby si zaplatil psychológa a marketéra! Natáčanie videí v aute je skrátka dobré z jednoduchého dôvodu: šetrí to čas!"Vysvetľuje Laššáková.

Odkaz pre Voldemorta

"Pre tých, ktorí trpia opakom kritického myslenia odkazujem: pokým na problém viete použiť Ockhamovu britvu, nesnažte sa nás kŕmiť idiotizmami! Vaše magické myslenie je smiešne. Opakom kritického myslenia je myslenie magické, drahý Voldemort!" Dodáva Laššáková.

Hlas ľudu: Ako nám médiá premiéra vyrábajú a Pelle furt na čele. A čo Fico?
Každý deň sme bližšie k voľbám. Treba byť pripravený a nenechať nič na náhodu. Vedia to aj naše médiá. Preto vynakladajú obrovské úsilie, aby na čele vlády už nebol žiadny nevzdelaný človek s ukradnutým titulom. Vsadili preto na dva kone. Myslím to... Čítať ďalej
22 | 11 | 2022 | Mária Škultétyová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik