ODPADNETE! Česi dražia sochu NAHÉHO PUTINA na zlatej toalete (FOTO)
23 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Socha nahého Putina na zlatej toalete ide do aukcie! A Česi sa rozhodli, že výťažok z predaja bude použitý na nákup bojového dronu pre Ukrajinu, informuje portál Politico.

Česká aktivistická skupina draží sochu ruského prezidenta Vladimira Putina sediaceho nahého na zlatej toalete, pričom výťažok z predaja je určený na nákup bojového bezpilotného lietadla pre Ukrajinu.

Podobizeň – nazvaná „Nahí zabijaci“ a zobrazuje aj bieloruského vodcu Alexandra Lukašenka – bola navrhnutá ako kritika Putinovho životného štýlu, no od svojho odhalenia v roku 2021 niekoľkokrát zmenila vzhľad a prispôsobila sa aktuálnym udalostiam.

Európska rada organizuje neformálne stretnutie hláv štátov

Zdroj: Getty Images

Vševediaci aktivista

Aktivista a autor konceptu Otakar van Gemund sa inšpiroval predstaviteľom ruskej opozície Alexejom Navaľným a jeho vyšetrovaním Putinovho paláca, kde vraj len záchodové kefy stáli 15 000 eur. Motív záchodových kief sa neskôr stal symbolom odporu počas protirežimných demonštrácií v Rusku.

„Je to symbol zvrátenosti ruského režimu, jeho mafiánskej estetiky a totalitného despotizmu,“ povedal van Gemund na tlačovej konferencii a dodal, že v jeho očiach socha ukazuje, že Putin svoju silu iba predstiera.

Vyvolávacia cena bola stanovená na 10 000 € a aukcia trvá do 20. decembra.

Frustrovaní Slováci opäť ZÚRIA! Ukrajina nám za pomoc ide ZVÝŠIŤ prepravné CENY ROPY!
Na Slovensku sa zvykne hovoriť: „Za dobrotu, na žobrotu.“ Toto príslovie bude zrejme naplno platiť od 1. januára budúceho roka, keď spoločnosť Ukrtransnafta, prevádzkovateľ ukrajinskej ropovodnej siete, zvýši tarify za prepravu ropy smerom do... Čítať ďalej
23 | 11 | 2022 | Tibor Malý

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik