Tisovec: Zvýšenie platu na jeden mesiac bude dosluhujúca primátorka vetovať
21 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Zvýšenie platu primátorke na jeden mesiac, ktoré na novembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) schválili poslanci mesta Tisovec, bude dosluhujúca primátorka Irena Milecová vetovať a uznesenie nepodpíše. Na oficiálnej stránke mesta o tom informovala prednostka mestského úradu Eva Kučeráková.

Poslanci mesta na ostatnom zasadnutí MsZ schválili zvýšenie platu primátorky o 70 percent s účinnosťou od 1. novembra, a to na 4963 eur. Predkladateľom návrhu bol mestský poslanec a zástupca primátorky Dušan Kojnok, podľa ktorého malo ísť o zhodnotenie pôsobenia primátorky v uplynulých štyroch rokoch.

Ako vysvetlila Kučeráková, predmetné uznesenie by bolo prijaté v rozpore so zákonom, keďže poslanci mesta môžu plat primátora zvýšiť o maximálne 60 percent. Dosluhujúca primátorka sa preto uznesenie rozhodla nepodpísať.

"Pani primátorka sa vzdala po ukončení zastupiteľstva zvýšenia platu za mesiac november a odporúčala poslancom, nech uvedené uznesenie opätovne neschvaľujú a toto uznesenie ani neodročujú na prerokovanie na ďalšie rokovanie zastupiteľstva," priblížila prednostka mestského úradu.

Irena Milecová je primátorkou Tisovca od roku 2018, v októbrových komunálnych voľbách funkciu viac neobhajovala. Mesto v nasledujúcich štyroch rokoch povedie Ján Vengrín, ktorý kandidoval za stranu Sme rodina.

Zasadá ústredný krízový štáb! Remišová sa vyjadrila!
Na ministerstve zdravotníctva v pondelok zasadá ústredný krízový štáb. Zaoberať sa má krízovým plánom pre prípad, že by sa vláda s lekárskymi odbormi nedohodla. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) sa pred rokovaním... Čítať ďalej
21 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik