Stoltenberg VARUJE! Prekvapivo poslancov z krajín NATO!
21 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie (NATO) Jens Stoltenberg v pondelok varoval pred oslabovaním podpory pre Ukrajinu, ktorá od konca februára čelí ruskej vojenskej invázii, informuje TASR s odvolaním sa na správu agentúry DPA.

Ako Stoltenberg povedal poslancom z krajín NATO, ktorí sa zišli v španielskej metropole Madrid, on vie, že podpora Ukrajiny bude niečo stáť a že veľa ľudí už trpí rastúcimi nákladmi na energie a potraviny.

"Cena, ktorú platíme ako spojenci v NATO, sa však meria v peniazoch, kým Ukrajinci platia cenu, ktorá sa meria krvou. A ak umožníme (ruskému prezidentovi Vladimirovi) Putinovi vyhrať, všetci budeme musieť zaplatiť oveľa vyššiu cenu," upozornil Stoltenberg.

"A to bude mať priame dôsledky pre našu bezpečnosť. Svet sa stane nebezpečnejším a my zraniteľnejšími," dodal s tým, že "musíme byť pripravení podporovať Ukrajinu aj na dlhé trate".

Stoltenberg vystúpil s prejavom na Parlamentnom zhromaždení NATO, kde poslanci z 30 krajín Aliancie diskutujú o otázkach bezpečnostnej a obrannej politiky, píše DPA.

TURECKO SA PRIPRAVUJE! Silné vyhlásenie prezidenta Erdogana
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pondelok vyhlásil, že vojenská operácia tureckej armády na severe Sýrie a Iraku sa nemusí obmedziť len na údery zo vzduchu, ale budú sa viesť aj diskusie o zapojení pozemných jednotiek. Ako informovala... Čítať ďalej
21 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik