FOTKY nevhodné pre slabé povahy! Polícia obvinila ženu za nelegálnu množiareň! Uhynuli viaceré šteniatka
19 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

Vyšetrovateľ Enviropolície oddelenia Nitra vzniesol obvinenie 44-ročnej žene z Hurbanova za pokračovací prečin zanedbania starostlivosti o zviera a za pokračovací zločin podvodu.

Enviropolicajti zistili, že od septembra 2020 do marca 2021 mala predať viacerým osobám prostredníctvom internetovej stránky minimálne sedem šteniat vo veku 7 a 8 týždňov plemien „maltezák, maltézsky pinč a yorkshirsky teriér“ za sumy od 340 do 380 eur, informuje polícia na sociálnej sieti.

Šteniatka boli choré a trpeli nákazlivými chorobami. Tri z nich následkom zlého zdravotného stavu uhynuli a ďalšie tri museli byť usmrtené veterinárom. Jedno šteňa sa vďaka včasnému zásahu veterinárneho lekára podarilo zachrániť.

Vyšetrovanie tiež preukázalo, že do decembra roku 2021 obvinená v Hurbanove deviatim psom plemena „maltézsky psík a yorkshirsky teriér“ a ôsmim šteňatám tých istých plemien neposkytovala adekvátnu starostlivosť v rozpore so zákonom o veterinárnej starostlivosti, ako aj ďalšími právnymi predpismi upravujúcimi ochranu spoločenských zvierat.

Dve šteňatá vo veku maximálne 5 až 6 týždňov boli podvyživené a obe neskôr uhynuli. Všetkým deviatim dospelým psom bola v rozpore so zákonom o veterinárnej starostlivosti spôsobená dlhodobá a pravdepodobne aj trvalá porucha správania, nakoľko psy nie sú socializované a pri manipulácii prejavovali známky strachu a agresivity, píše sa na stránke Polícia Slovenskej republiky.

FOTO:

Polícia Slovenskej republiky

Pohár trpezlivosti podpredsedu parlamentu Petra Pčolinského pretiekol. Na rovinu povedal, čo si myslí o MIKULCOVI
Podpredseda parlamentu Peter Pčolinský (Sme rodina) má ťažké srdce na vedenie policajného zboru, ktoré spadá pod ministerstvo vnútra SR. Peter Pčolinský Romanovi Mikulcovi nedôveruje. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) podľa neho úplne zlyhal aj... Čítať ďalej
19 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik