Pohár trpezlivosti podpredsedu parlamentu Petra Pčolinského pretiekol. Na rovinu povedal, čo si myslí o MIKULCOVI
19 | 11 | 2022 I Emanuel Orban

Podpredseda parlamentu Peter Pčolinský (Sme rodina) má ťažké srdce na vedenie policajného zboru, ktoré spadá pod ministerstvo vnútra SR. Peter Pčolinský Romanovi Mikulcovi nedôveruje. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) podľa neho úplne zlyhal aj v iných veciach.

Všetci sa tvária, že nič sa nedeje

Podľa rozhodnutia Najvyššieho súdu SR z 9. novembra 2022, sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry k nariadeniu Špecializovaného trestného súdu vo veci obžaloby na Vladimíra Pčolinského bola zamietnutá.

Denník Pravda píše, že obžaloba nemala vôbec nijaké opodstatnenie, navyše obsahovala viacero závažných procesných chýb.

Peter Pčolinský na margo danej veci konštatuje: „Najvyšší súd zhodil zo stola tú obžalobu. Nie je to zlyhanie orgánov činných v trestnom konaní? V Európe sa v histórii nestalo, aby polícia vykopla dvere riaditeľovi tajnej služby a mierila zbraňou na jeho vtedy 10 – 11-ročné dieťa.“

Pčolinský sa nebráni tomu, že voči jeho bratovi bol zinscenovaný proces, lebo viacerým nevyhovoval. Preto ho potrebovali jednoducho odstrániť z lukratívneho postu.

„Keďže sa ma to osobne týka, môžem si dovoliť konšpirovať, že mohlo ísť o zámer zavrieť ústa riaditeľovi SIS, ktorý si až príliš dobre robil svoju robotu,“ konštatuje Pčolinský.

Minister Mikulec podľa Pčolinského nemá predpoklady riadiť tak náročný rezort, akým je vnútro. Najmä preto, že absolútne nezvládol utečeneckú krízu, vďaka ktorej sa po Slovensku pohybujú nelegálni migranti, lebo slovensko-maďarská hranica je veľmi slabo strážená, dodáva na záver Pčolinský. 

Robert Kaliňák: Slovensko vyslovene s nelegálnymi prevádzačmi spolupracuje! (VIDEO)
Robert Kaliňák (Smer-SD) súčasnej vláde vyčíta úplne zbabraný postup pri boji proti nelegálnej migrácii. Slovensko je povinné chrániť svoje hranice pred nelegálnou migráciou a pritom máme prázdne obidve zariadenia (Medveďov a Sečovce), kde by mali... Čítať ďalej
17 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik