Zelenského NOČNÁ MORA
18 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Ruské údery na slabé miesto Ukrajiny sa pre Zelenského zmenili na nočnú moru! Bez elektriny je viac než desať miliónov Ukrajincov.

Rusko našlo Achillovu pätu

Viac než desať miliónov Ukrajincov zostalo vo štvrtok bez dodávok elektrickej energie v dôsledku ďalšej masívnej vlny ruských útokov na ukrajinskú energetickú infraštruktúru. Oznámil to vo štvrtok večer ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. 

"Momentálne je bez elektriny viac než desať miliónov Ukrajincov," povedal prezident. Najhoršia situácia je podľa neho v Odeskej, Vinnyckej, Sumskej a Kyjevskej oblasti.  

Raketové útoky Moskvy na Ukrajinu, ktoré sa začali pred niekoľkými týždňami, znefunkčnili takmer polovicu energetickej infraštruktúry krajiny. Toto je rana pre Achillovu pätu, tvrdí profesor z Kolumbijskej univerzity Rajan Menon v článku  pre The New York Times.

Rusko našlo "SLABÉ MIESTA" Kyjeva
Ruské údery na slabé miesto Ukrajiny sa pre Zelenského zmenili na problémy. Raketové útoky Moskvy na Ukrajinu, ktoré sa začali pred niekoľkými týždňami, znefunkčnili takmer polovicu energetickej infraštruktúry krajiny. Toto je rana pre Achillovu... Čítať ďalej
17 | 11 | 2022 | Milan Laca

Vážne problémy

Rusko našlo najslabšie miesto Ukrajiny a cielene naň udiera, čím vytvára veľké problémy kyjevskému režimu. V Kyjeve napadol prvý sneh a blížiaca sa zima si od tamojších úradov vyžaduje urýchlené vyriešenie situácie. 

Ekonomika Ukrajiny sa predtým nevyznačovala veľkou stabilitou a silou. Ruské údery spôsobujú veľmi vážne škody. Podľa niektorých odhadov sa HDP Ukrajiny môže znížiť o tretinu, podľa iných o 40 percent.

Nemajú peniaze

"Situáciu zhoršuje vážny rozpočtový deficit. Teraz je to viac ako 5 miliárd dolárov a môže sa zvýšiť. Šmygaľova vláda je nútená neustále žiadať o externé pôžičky od západných krajín a Medzinárodného menového fondu. Ukrajina čoraz ťažšie získava finančnú pomoc zo Západu", píše Menon.

ŠOKUJÚCE! Nevedia čo s ruskými raketami
Velenie vzdušných síl Ukrajiny priznalo, že protivzdušná obrana si nevie poradiť s raketovými útokmi. Ukrajinské systémy protivzdušnej obrany nedokážu odolať raketovým útokom, povedal hovorca velenia vzdušných síl krajiny Jurij Ignat. Ruské... Čítať ďalej
17 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik