Kuriak si PODAL prezidentku: VY a vaši "SLUŠNÍ" progresívci!
18 | 11 | 2022 I Eka Balašková

Okolo 17. novembra majú predstavitelia Slovenska vždy akosi viac rečí o slobode, demokracii, pravde a láske. Nebolo tomu inak ani vo štvrtok, keď si prezidentka SR Zuzana Čaputová v Prahe na Národní Tříde (v pražskom centre diania Sametovej/Nežnej revolúcie) pripomenula práve túto udalosť. Na svojej stránke na sociálnej sieti už tradične apelovala na slušnosť.

Na jej slová zareagoval poslanec Milan Kuriak (OĽaNO), ktorý prezidentke pripomenul, ku komu okrem iného by mala prehovoriť, keďže práve voliči strany, z ktorej vzišla aj ona, sú tí, čo slušnosťou podľa neho veľmi neoplývajú.

Slušnosť je sila

"Slušnosť nie je slabosť, slušnosť je sila. Slušnosť je tichšia, no dokáže poraziť režimy. Na Narodní tříde v Prahe som vzdala úctu všetkým, ktorí práve na týchto miestach pred 33 rokmi začali boj za slobodu a demokraciu. Slušnosť bola v novembri´89 ich najsilnejšou zbraňou. Patrí im za to naša vďaka," napísala na svojej facebookovej stránke Zuzana čaputová pri príležitosti 17. novembra.

Exsudca Drgonec: Kúpiť CELÝ NÁROD sa nedá!
Emeritný ústavný sudca Ján Drgonec tvrdí, že referendum je achilovkou slovenskej politiky. Politici, ako Šeliga nechcú ani toto aktuálne. Boja sa priamej demokracie, ktorú by toto referendum prinieslo a oni by sa k moci nikdy nedostali. On sám... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Súhlasí, ale...

Milanovi Kuriakovi, poslancovi za OĽaNO, však na prezidentkinom vyjadrení niečo nesedí. 

"Pani prezidentka, nenavistné prejavy sú najčastejšie od Vám veľmi blizkých progresivných liberálov a od viacerých liberálnych médii. Verím, že sa ako prezidentka vyjadrite a odsúdite napríklad posielanie kresťanov do väzenia len preto že vyjadria svoj názor. Nie je to podľa Vás nebezpečné?" Pýta sa Kuriak a pripomína nedávne nechutné útoky novinára Petra Tkačenka a Rada Ondřejíčka. 

Ten so svojou Cynickou obludou publikoval najskôr v Denníku N, neskôr prešiel do SME, Tkačenko pôsobí  v rovnakom denníku. Na Twiteri sa títo dvaja páni "odviazali" a živo si podiskutovali, ako sú kresťania "postihnutí" a že Simu Magušinovú treba "zašiť, aby sa zastavila jej produkcia".

Magušinová, zaslobodna Martausová, do svojej tvorby výrazne vnáša svoj kresťanský svetonázor, čo sa pánom Ondřejíčkovi a Tkačenkovi nepáči a zjavne ani ich progresívnym čitateľom, keďže v komentároch na Twitteri výrazne "podkurovali".

Poslanec Kuriak bol vtedy jedným z mnohých, ktorí sa Simy Magušinovej zastal a pripomenul, že na Slovensku sa k viere hlási okolo 70 percent obyvateľstva. 

A tu sa zrejme potvrdzujú slová pani prezidentky, že slušnosť menej počuť. Lebo tí, ktorí sa tu hlučne dožadujú umlčiavaniu veriacich ľudí, určite nie sú kresťania.

V RTVS PADALI HLAVY! Machaj vysvetľuje PREČO
Na jeden z najdôležitejších symbolov demokracie na Slovensku – výročie 17. novembra sa RTVS rozhodla zaradiť na poludnie hodinový prejav predsedu opozičnej strany Smer Roberta Fica. Hlucháňová: Bola to chyba Podľa informácií Omediach.com v piatok... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik