Blaha: Politické ČISTKY v RTVS! Vláda likviduje NEPOHODLNÝCH novinárov
18 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

RTVS vyhodila šéfku spravodajstva a ďalších novinárov za to, že spravodajský kanál STV odvysielal priamy prenos z príhovoru Roberta Fica na sneme Smeru. Tomuto oni hovoria - sloboda a demokracia. Už si ani lepší deň na takúto odpudivú politickú čistku nemohli nájsť - 17. novembra. To dokonale vystihuje celé to ich pokrytectvo, tvrdí podpredseda Smeru Ľuboš Blaha na sociálnej sieti.

Trestať za pluralitu a zastrašovať novinárov

"Oháňajú sa slobodou a demokraciou, nadávajú na socializmus a vyplakávajú o právach novinárov - a potom bum, rovno na výročie Nežnej politicky odkrágľujú novinárov za to, že si robia svoju robotu. Lebo či sa to niekomu páči alebo nie, je povinnosťou verejnoprávnej televízie informovať verejnosť nielen o snemoch vládnych strán, ale aj o snemoch opozície - na spravodajskom kanále je to úplný štandard," prízvukuje smerák.

Blaha hovorí, že Robert Fico je bývalý viacnásobný premiér, ktorý bude onedlho pravdepodobne opäť stáť na čele vlády. Prečo by verejnosť nemala poznať jeho názory a posolstvá Smeru?

"Trestať za pluralitu a zastrašovať novinárov - pri všetkej úcte, to tu už bolo. Pred pár mesiacmi vyrazili Vahrama Chuguryana, šéfa spravodajstva STV za to, že nezakázal do televízie vstup doktorovi Čarnogurskému - lebo predsa bývalí disidenti musia byť nemilosrdne zakazovaní, veď o tom je sloboda a demokracia. Či nie? Onedlho na to nový šéf RTVS Machaj, ktorého si zvolila vládna koalícia, vyhlásil, že Ľuboš Blaha nesmie chodiť do politickej relácie O 5 minút 12. Opäť tá sloboda a demokracia," vymenúva kroky vedenia RTVS opozičný poslanec.

Aká bude reakcia médií?

Blaha je zvedavý na reakciu médií. Ich kolegov vyšmarili iba za to, že chceli robiť vyvážené spravodajstvo. "Pokiaľ viem, Hlucháňová kedysi pôsobila pri pravicovom KDH a potom pracovala v liberálnej a rusofóbnej Pravde. Ju asi nikto príčetný nemôže viniť z toho, že by robila nadprácu pre Smer. Nie - toto je o inom. Toto je zdvihnutý prst pre všetkých novinárov - ak nebudete kydať na ľavicu, tak vás zničia," varuje politik. 

AKTUÁLNE: ŠOK! VYHADZOV vedenia RTVS! Dôvodom je FICO
Na poste končia vedúci televízneho spravodajstva! Dôvodom je vysielanie spravodajského kanála :24 Riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Mária Hlucháňová končí na svojom poste. Odchod súvisí so štvrtkovým (17. 11.) vysielaním... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Nechutná totalitná čistka na pokyn z vlády

Podľa Blahu asi nikto nepochybuje o tom, že táto nechutná totalitná čistka je tu na pokyn z vlády - Machaj je len Matovičovo autíčko na diaľkové ovládanie. Oni si ho zvolili, oni ho držia v hrsti. "Keď z RTVS prepustili pred pár rokmi zopár slniečkarskych brigádnikov, liberálne médiá vrieskali ako nepríčetné - spomeňte si na Hanzelovú a jej aktivistickú partiu, ktorá namiesto nezávislej žurnalistiky viedla slniečkarsky džihád proti Smeru," pripomína.

Toto nie je ani sloboda, ani demokracia

Machaj na čele RTVS je podľa Blahu asi rovnako objektívny ako Goebbels na čele ministerstva ríšskej propagandy. "Tento pán je pre demokraciu hotová katastrofa. Dnes to definitívne zaklincoval."

"Ale aj tak si, liberáli, nemohli nájsť lepší deň na túto nechutnosť - nikomu sa tak nepodarilo sprzniť 17. november ako práve im. Oni vlastne potvrdili všetko, čo o Novembri 89 tvrdíme - bol to podvod. Najväčší podvod v našich dejinách. Toto nie je ani sloboda, ani demokracia, ani verejnoprávnosť, ani žurnalistika. Toto je obyčajná liberálna totalita. Pýtam sa - kto bude ďalší? Koho vyšmaria zajtra?" Uzavrel Blaha svoj status otázkou.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik