Ukrajina v mraze a bez elektriny
17 | 11 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Prvý sneh tohtoročnej jesene napadal vo štvrtok na Ukrajine, ktorá trpí v mnohých územných častiach aj výpadkami elektriny. 

Snežnú nádielku zažilo aj samotné hlavné mesto Ukrajiny, ktoré je v súčasnosti takisto svedkom častých neohlásených a neplánovaných výpadkov elektriny.

Gubernátor Kyjevskej oblasti Olexij Kuleba už predtým v priebehu tohto týždňa upozornil, že situácia z hľadiska poveternostných podmienok sa v tomto ukrajinskom regióne môže čoskoro stať náročnou a teploty ovzdušia môžu klesnúť až na mínus desať stupňov Celzia.

Na možné výpadky elektrického prúdu na celom území Ukrajiny, spôsobené očakávaným prudkým ochladením, upozornila vo štvrtok aj spoločnosť Ukrenerho, ukrajinský prevádzkovateľ rozvodnej siete.

Ukrenerho vo svojom tlačovom vyhlásení vysvetľuje, že výpadky elektriny sú nevyhnutným krokom na udržanie stability energetického systému.

Biden Zelenskému: PREBER SA! TOTO nie sú dôkazy!
Biden spochybnil Zelenského tvrdenie o rakete, ktorá dopadla v Poľsku. Americký prezident Joe Biden spochybnil vo štvrtok tvrdenia ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, že raketa, ktorá v utorok dopadla v Poľsku a zabila dvoch ľudí,... Čítať ďalej
17 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik