Exminister zdravotníctva Marek Krajčí vysvetľuje: Nie som konšpirátor!
13 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Novinári dnes opäť dokázali, akí sú erudovaní," píše exminister zdravotníctva Marek Krajčí na sociálnej sieti a vysvetľuje, že nie je konšpirátor! 

"Dnes TASR vydala článok s nadpisom: "Polícia nezistila odpočúvanie exministra zdravotníctva Krajčího." Trestné stíhanie v prípade prerušila v auguste 2020," píše v úvode príspevku na sociálnej sieti exminister Marek Krajčí.

V úvode článku TASR stálo nasledovné:

Polícia nezistila odpočúvanie bývalého ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO). Trestné stíhanie v prípade prerušila v auguste 2020. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré TASR poskytla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková. O nájdení odpočúvacieho zariadenia v kancelárii hovoril Krajčí v tohtotýždňovom rozhovore pre denník Štandard.

Odpočúvali exministra zdravotníctva Mareka Krajčího? Polícia sa vyjadrila
Polícia nezistila odpočúvanie bývalého ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO). Trestné stíhanie v prípade prerušila v auguste 2020. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré TASR poskytla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková. O... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Správu podľa Mareka Krajčího prevzalo N-ko a Plus 7 dní (PENTA), s cieľom urobiť z neho konšpirátora.

Práve to je dôvod, kvôli čomu Krajčí zverenil na sociálnej sieti viac!

"Informácie, ktoré novinár získal zo stanoviska polície, zjavne nevedel dobre interpretovať a dal titulok taký, aký dal. Čo znamená, keď polícia prerušila trestné stíhanie? To znamená, že skutok sa stal, len páchateľ je neznámy," vysvetľuje Krajčí!

A dodáva, že stanovisko, ktoré získal novinár od polície je toto:

"V rámci vyšetrovania boli vykonané viaceré procesné úkony, medzi ktorými bola aj kriminalistická expertíza podozrivého zaisteného zariadenia. Skúmaním bolo zistené, že zariadenie v stave, v akom bolo zaistené, nebolo možné použiť ako odpočúvacie a ani sledovacie zariadenie. Následne na základe zadovážených dôkazov bolo 4. augusta 2020 trestné stíhanie prerušené."

Maďari vyzývajú! Preč s rukami od rozprávok, prasiatko Peppa má dve mamičky
Homosexuálne postavičky dorazili aj do série rozprávok Peppa Pig, ktoré deti obľubujú už takmer 18 rokov. Prasiatko Peppa je známe v mnohých krajinách sveta a nedávno v epizóde "Families," vyšlo najavo, že nová kamarátka prasiatka Peppu, malá... Čítať ďalej
13 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Podľa Krajčího si treba si uvedomiť, že zariadenie ráno v zásuvke už nebolo, v zásuvke však zostala časť aparátu, na ktorom zariadenie bolo nainštalované.

Polícii bolo podľa neho zariadenie nakreslené, tak ako bolo videné v noci svedkami v zásuvke.

"Polícia vymontovala zo zásuvky už len zbytok aparátu, na ktorom bolo. Preto polícia správne uvádza, že: “Skúmaním bolo zistené, že zariadenie v stave, v akom bolo zaistené, nebolo možné použiť ako odpočúvacie a ani sledovacie zariadenie.” Neudivuje ma, že vyšetrovanie bolo prerušené. To ale znamená, že skutok sa stal, len páchateľ je neznámy," vysvetľuje ďalej Krajčí.

"Ako som v článku napísal, stalo sa to krátko po tom, ako som prebral úrad. V noci niekto podľa svedectva svedkov vnikol do mojej kancelárie a vymontoval niečo zo spodnej zásuvky," dodáva exminister zdravotníctva.

"Prečo to zmizlo hneď po tom, ako to bolo objavené? Asi niekto vedel, čo sa tam neskoro večer stalo... Odkiaľ? Asi to počul. A keby to nebolo niečo, čo trebalo hneď v noci vymontovať, asi by to tam do rána zostalo, nie?" Kladie otázku zrejme erudovaným novinárom z Denníka N a Plus 7 dní.

Rusko zlyhalo - tvrdia Briti(VIDEO)
Rusko zlyhalo, Británia reagovala na útek útočníkov z Chersonu. Rusi si teraz musia položiť otázku, prečo Moskva rozpútala vojnu na Ukrajine. Britský minister obrany Ben Wallace označil útek okupačných vojsk z Chersonu za "ďalšie strategické... Čítať ďalej
13 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik