Mažgút: Do Prahy vládnym špeciálom a nič nevybaviť? To dokážu len TÍTO TRAJA! (FOTO)
11 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Zbytočná cesta vládnym špeciálom! Takto ohodnotil štvrtkové stretnutie predstaviteľov Česka a Slovenska v Prahe hovorca strany Smer Ján Mažgút. Je pravda, že trio Slovákov - Heger, Mikulec a Hamran - v hlavnom meste našich západných susedov nič nevybavili.

O migrácii a kontrolách na spoločných hraniciach vo štvrtok večer v Prahe rokovali premiéri Česka Petr Fiala a Slovenska Eduard Heger. Stretnutia v Kramářovej vile sa zúčastnili aj ministri vnútra Vít Rakúšan a Roman Mikulec a policajní prezidenti Martin Vondrášek a Štefan Hamran. 

Premiér Eduard Heger na ceste z Fínska do Prahy, zdroj: FB/EH

"Zbytočná cesta vládnym špeciálom! Tak, ako je zbytočný Heger a celá vraj "jeho" vláda...Pokojne ste sa mohli všetci traja, zbytoční páni, odviezť vládnou limuzínou," upozornil Mažgút na zbytočný luxus, ktorý ale našim predstaviteľom vôbec v ničom nepomohol. Na stretnutí s českou stranou totiž nič nevyrokovali. 

"Aha, vlastne nemohli ste ísť limuzínou, to by ste si museli odstáť hodiny v kolóne na hraniciach a zažili by ste si tak na vlastnej koži SVOJE ZLYHANIE!," skonštatoval politik.

Do Prahy vládnym špeciálom

Mažgút svojim statusom reagoval na príspevok ministra Mikulca, ktorý vo štvrtok napísal: "Spolu s policajným prezidentom Štefanom Hamranom cestujem do Prahy. S premiérom Eduardom Hegerom budeme rokovať s českou stranou o nelegálnej migrácii." K svojmu statusu pridal aj fotku.

Minister Mikulec a policajný šéf Hamran na ceste u Bratislavy do Prahy, Zdroj: FB/Roman Mikulec

Kontrolyna hraniciach pokračujú

Rakúsko tiež plánuje predĺžiť kontroly na hraniciach so Slovenskom do 12. decembra. Rakúsky minister vnútra Gerhard Karner považuje toto opatrenie za nevyhnutnú súčasť boja proti prevádzačom. Hraničné kontroly sa podľa neho vykonávajú v úzkej koordinácii so susednými štátmi. Poukázal na to, že napríklad aj Česko predĺžilo kontroly na hraniciach so Slovenskom.

Český minister vnútra Vít Rakušan vo štvrtok avizoval, že keďže sa situácia s prevádzačstvom nezlepšuje, kontroly ostanú v platnosti aj po 13. decembri.

V rámci schengenského priestoru môžu jednotlivé krajiny vykonávať hraničné kontroly len v prípade vážneho ohrozenia verejného poriadku či bezpečnosti, a to najviac pol roka. Po uplynutí tohto obdobia musí daný štát preukázať existenciu inej vážnej hrozby vyžadujúcej si hraničné kontroly.

Na česko-slovenskej hranici to vrie! (FOTO)
Predovšetkým o migrácii a kontrolách na spoločných hraniciach budú vo štvrtok večer v Prahe rokovať premiéri Česka Petr Fiala a Slovenska Eduard Heger. Policajný šéf Štefan Hamran má však vo všetkom jasno už teraz. České opatrenia nie sú podľa neho... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik