Kde je TERAZ 86. najvplyvnejšia žena na planéte Zem?!!
09 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Ústavná právnička Judita Laššáková na sociálnej sieti "dáva školenie" hlave štátu z ústavného práva. Vysvetľuje, čo mohla Zuzana Čaputová urobiť pre to, aby aj učinila za dosť verdiktu Ústavného súdu z minulého roka a týmto krokom by zároveň Slovensku ušetrila množstvo peňazí.

Laššáková navyše radí prezidentke, aby stavala na svojom politickom talente a vplyve, ktoré jej prisúdili médiá. Laššáková si myslí, že keby prezidentka postupovala tak, ako mala, mohli nás politici ušetriť svojich mediálnych či virtuálnych slovných prestreliek.

Ľudí to už nebaví

"Vraj vyhlásená referendová otázka korešponduje s tým, čo Ústavný súd v roku 2021 pri zmene Ústavy SR žiadal (čo tvrdia všetci). Prekáračky medzi politikmi nie sú zábavné a ľudí unavujú. Odkazujú si v tlačových vyhláseniach, facebookoch a všade možne, ktorý z nich je horší a viac ubližuje spoločnosti a demokracii vôbec," píše na sociálnej sieti Judita Laššáková a pýta sa: "Prečo Zuzana Čaputová nevyužije svoj „politický talent“ (výrok Moniky Tódovej) a svoje oprávnenie vystúpiť v parlamente (čl. 102 ods. 1 písm. p) a svoj politický „vplyv“ (86. miesto v rebríčku najvplyvnejších žien v roku 2021), aby toto všetko využijúc vyzvala poslancov NR SR, aby prijali zmenu zákona podľa toho, čo vyslovil Ústavný súd SR?"

Vláda má prerokovať zmeny v dávkach v hmotnej núdzi či v úprave dobrovoľníctva
Dávky na zabezpečenie základných životných podmienok pre ľudí v hmotnej núdzi by sa mali zvýšiť približne o 14 %. Vyplýva to z návrhu novely zákona o hmotnej núdzi, o ktorej má v stredu rokovať vláda. Nová legislatíva prináša tiež vylúčenie... Čítať ďalej
09 | 11 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Čo by sa tým vyriešilo

"Prestali by prekáračky medzi politikmi; spoločnosť by sa upokojila; ušetrili by sme v tejto veľkej energetickej kríze, kedy treba ľuďom na Slovensku pomáhať, obrovské množstvo peňazí; Smer a Hlas by si referendovou kampaňou nemohli robiť predvolebnú kampaň (výrok Veroniky Remišovej)," menuje právnička bonusy kroku, ktorý prezidentka mohla urobiť.

"...jaj, a konečne by sme videli poslancov NR SR, že robia to, čo ako personálny substrát parlamentu majú robiť: hlasovať tak, aby zlepšovali právny poriadok SR," dodáva Laššáková.

Kde je pravda?

Prečo sa to nedeje takto...? Žeby výroky o „politickom talente“ a „politickom vplyve“ Zuzany Čaputovej neboli pravdivé...?

Ak teda poslanci NR SR nie sú ani ochotní, ani schopní vykonávať prácu, za ktorú im uhrádzame odmenu každý mesiac, budeme mať pri referende možnosť im ukázať, ako sa to robí.

Ľuboš Blaha: Ide do tuhého, spustili totalitný valec!
Ľuboš Blaha (Smer-SD) avizuje, že kým nás všetkých liberálni fanatici nezakážu, čaká nás veľký boj za demokraciu na Slovensku. Priorita - vývoz chladničiek do Ruska "Slovensko padá na ústa, kolabuje všetko, na čo sa pozrieš a tragéd Krúpa rieši... Čítať ďalej
08 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Zdržať sa, je alibizmus

"Môžeme im ukázať, že my vieme prejaviť svoj názor: Áno alebo Nie. Pretože zostať doma, by znamenalo hlasovať spôsobom: Zdržal som sa. Škrtanie a písanie odkazov na hlasovacom lístku ovládajú aj naši poslanci: ide o prípad, keď poslanci vyťahujú kartu, hoci sa fyzicky nachádzajú v pléne parlamentu. 

Tak čo, Slováci? Vieme to lepšie ako naši poslanci...?" Nabáda Laššáková národ k akcii - účasti v referende.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik