Takto vláda pomáha občanom: „Keby som nemala manžela, bola by som nútená predať dom a jednoducho sa ísť asi pásť"
06 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Dôchodcovia s minimálnymi penziami sa ich navýšenia dočkajú najskôr v roku 2024. S návrhom na ich rozmrazenie prišlo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVaR), čo je podľa Jednoty dôchodcov Slovenska (JDS) neskoro.

Prečo ich zmrazili

Stalo sa tomu pred dvoma rokmi po nástupe Matovičovej vlády a MPSVaR to vtedy odôvodnilo tým, že minimálne dôchodky skokovo vzrástli o 55 eur. Od januára sa preto dôchodcom s minimálnymi dôchodkami, penzie nezvýšia.

Svedectvo dôchodkyne

„Keby som nemala manžela, bola by som nútená predať dom a jednoducho sa ísť asi pásť! Mať dnes o 35 rokov menej neostala by som na Slovensku ani jednu minútu, to mi verte, že nie,“ hovorí nespokojná dôchodkyňa na margo rozhodnutia vlády.

Fico: Za ZMARENIE referenda ČAPUTOVÁ dostane lízatko od Bidena (VIDEO)
Robert Fico a Ľuboš Blaha (obaja Smer-SD) opäť raz upozornili ako na nestabilitu vlády, tak na ich dvojitý meter voči referendu, ktoré prezidentka vyhlásila so zaťatými zubami. Hegerove rozumy "Podľa Hegera je referendum legitímny nástroj, aby... Čítať ďalej
04 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Nespokojná JDS

Aj jej predstavitelia sú voči tomuto kroku vlády kritickí. K rozmrazeniu dôchodkov príde podľa nich neskoro a aktuálnu situáciu v čase súbehu niekoľkých kríz to vyriešiť nepomôže.

„Malo to byť od prvého januára roku 2023, pretože tí ľudia budú potrebovať aj tento rok jesť a platiť lieky, platiť svoje účty a nie len od roku 2024,“ povedala podpredsedníčka Jednoty dôchodcov na Slovensku Valéria Pokorná.Ministerstvo financií odhaduje, že v roku 2024 nás rozmrazenie minimálnych dôchodkov bude stáť okolo 7 miliónov eur.

Chytáme tigra za chvost

„Vzhľadom na situáciu, ktorá je a bola, malo sa to už dávno pred tým rozmraziť. To znamená, že neskoro. Nedá sa povedať, že ani najvyšší čas, lebo ten najvyšší čas je už za nami, kedy mal minister reagovať, alebo ich rozmraziť,“ uviedol exminister práce Ján Richter.

Čo zase nedá spávať "právničke" Veronike
Veronika Remišová sa zase raz odborne vyjadrila k problematike, ktorá patrí skôr do rúk odborníka na justíciu. Potešilo ju oživenie kauzy únosu Vietnamca. Podľa nej sa musí poriadne vyšetriť aj na Slovensku. Najväčší nepriateľ -... Čítať ďalej
04 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Vláda, ktorá pomáha najviac

To o svojej vláde rád prehlasuje premiér Eduard Heger (OĽaNO).  Deklaroval i krokové pomoci občanom riadené systémovo. Názor väčšiny dôchodcov, rodičov - samoživiteľov, otcov rodín, podnikateľov, by asi nebol publikovateľný.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik