Slovenskom prešiel obrovský konvoj francúzskej armády plný raketových systémov: Čo sa to chystá?!
03 | 11 | 2022 I Ivan Mihale

Cez Slovensko sa prehnal obrovský konvoj francúzskej armády, ktorý viezol raketové systémy a obrnené vozidlá. Reportáž priniesla televízia RTVS.

Konvoj mieril z Francúzska cez Slovensko až do Rumunska.

Konvoj s 20 nadrozmernými vozidlami a 50 francúzskymi vojakmi v noci pokračoval z českej Jihlavy. Na slovenské územie prišiel cez hraničný prechod Břeclav – Brodské. Následne prešiel cez hlavné mesto a smeroval do Maďarska, píše RTVS.

„Smerujú určite do Rumunska. V poslednom období ich bolo niekoľko. Napríklad konvoj 36 francúzskych bojových vozidiel pechoty 24. októbra prešiel cez Maďarsko v juhovýchodnom smere,“ priblížil spolupracovníka RTVS v Budapešti Gregora Martina Papucseka.

„Bol to presun, ktorý súvisel s činnosťou francúzskej armády v Rumunsku v rámci ich pôsobenia, takže nešlo o nič výnimočné,“ povedal štátny tajomník ministerstva obrany SR pre RTVS.

Konfrontácia s Ruskom sa zvyšuje
Šojgu hovorí o 2,5-násobnom náraste zoskupenia NATO vo východnej Európe. Ruský minister obrany Sergej Šojgu povedal, že vo východnej Európe, podľa neho vznikajú nové mnohonárodné bojové taktické zoskupenia. Tvrdí, že konfrontácia medzi Ruskom a... Čítať ďalej
03 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik