Nevídané! Na Skalnatom Plese skoro ráno takmer 14 stupňov Celzia!
01 | 11 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Na stanici Skalnaté Pleso vo výške približne 1750 metrov nad morom bolo v skorých ranných hodinách takmer 14 stupňov Celzia. To je podľa operatívnych údajov rekordne vysoká hodnota pre 1. november.

Na sociálnej sieti o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Pomerne nízky denný rekord bol aj v Liesku, Telgárte či na Štrbskom Plese.

"Na týchto, a potenciálne aj na iných vyššie položených staniciach, je aj v utorok vysoká šanca na prekonanie denného rekordu, a to aj napriek tomu, že oproti pondelku (31. 10.) sa vo vyšších vrstvách ovzdušia už ochladzuje," podotkli meteorológovia.  

Najteplejšími regiónmi podľa SHMÚ môžu byť Orava, podtatranská oblasť či Zamagurie.

Naši pohanskí prapredkovia slávili Zádušnice: Pôjde vám mráz po chrbte (FOTO)
Predkresťanské zvyky starých Slovanov sú zahalené storočiami kresťanstva. Aj naši predkovia v tomto období mali viac ako inokedy na pamäti svojich zosnulých. Nepripomínali s všetkých svätých či Dušičky, ale Zádušnice. Manizmus Tento fenomén bol... Čítať ďalej
01 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik