A potom sa vám to stane...
31 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Dnes by som chcel hovoriť o probléme, ktorý sa v našej spoločnosti málo spomína, pritom je veľmi bolestivý. Množstvo mladých mužov (niekedy sú to ženy, ale väčšinou ide o mužov) sa chce stať plnocennými členmi kaviarne, ale jednoducho nevie, ako na to. Skonštatoval to v úvode svojho príspevku na sociálnej sieti exminister školstva Juraj Draxler. A v nasledujúcich riadkoch teda dáva návod.

Chcete sa stať plnocennými členmi kaviarne, ale...

...končí to tápaním. Polovičatosťou. Niektorí pritakávajú na veci, ktoré znejú trendy, prípadne sa poslušne zapoja do kričania niečoho, čo je v ich okolí väčšinové, ale sami tušia, že to ešte nie je zďaleka ono.

A často skončia v trápnych situáciách Človek označí Richarda Sulíka za nápaditého ekonóma, hoci pravá kaviareň už dávno vie, že Sulík takým nie je, pretože je proti migrantom.

Alebo takýto človek jednoducho nevie, či sa momentálne vyžaduje ostro sa navážať do náboženstva alebo, naopak, prejavovať liberálnu blahosklonnosť. A výsledkom je trápne ticho.

Podupkávanie v Hush Puppies sandáloch, kým škorica sadá hlbšie a hlbšie do peny. Bezcieľne.

Ak patríte medzi takýchto ľudí, nezúfajte. Mám pre vás jednoduchý návod, niekoľko veľmi zrozumiteľných rád.

Ak ich budete nasledovať, garantujem vám, že svet sa pre vás stane príjemne čierno-bielo zrozumiteľným a za odborníka na hybridné hrozby vás na ministerstvo obrany prijmú bez toho, aby sa dokonca tvárili, že si váš životopis čítajú.

VÁŽNE porušenie ZÁKONA: Remišová sa VYKAŠĽALA na moratórium! Úmyselne?
Na Facebooku sme si v redakcii všimli status pani podpredsedníčky vlády Veroniky Remišovej. Na tom by nebolo nič čudné, keby ním šéfka ministerstva informatizácie, regionálneho rozvoja a investícií (MIRRI) neporušila volebné moratórium. Jej strana... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

1. Attitude

Začnime presne tým - svetonázor nepotrebujete, zato musíte mať postoj. Ale naschvál som do titulku dal výraz v angličtine, pretože ak sa dá, snažte sa používať čo najviac anglicizmov. Nie je to úplne nevyhnutné, ale budovanie vášho kaviarenského imidžu vám to značne uľahčí.

Začnite sa orientovať: ale nie polovične! Putin nie je len fuj. "Dnešné Rusko je existenčná hrozba, fašistický režim, založený na tom, že Rusko je dedičom Zlatej hordy." To už je lepšie.

A rozhodne to nemôžete hovoriť, musíte kričať. A často. Základnou chybou mnohých adeptov na plnocenné kaviarenstvo je, že im dôjde para. Ak ste v priebehu dňa nepoužili výraz Putler aspoň desaťkrát na piatich rôznych fórach, nezaslúžite si byť pravým členom latečkovej elity.

Zvyšok je jednoduchý. Problémom krajiny je, že sa nevyrovnala s dedičstvom boľševizmu, za zlé hospodárstvo, školstvo, zdravotníctvo môžu len a zásadne smeráci, za nelogické verejné diskusie dezoláti. Vesmír sa uzavrel.

Naďov HON NA ČARODEJNICE má obrovský úspech!
Účasť v Sliači na referende o americkej základni je vysoká, museli pridať ďalšiu urnu. Minister obrany Jaroslav Naď sa pred časom vyjadril na adresu samosprávy, že realizuje zbytočný „hon na čarodejnice“. Primátorka mesta Sliač Ľubica Balgová... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

2. Ako začať

Keď už máte správne postoje, môžete sa začať aktivizovať. V prvom rade si vytvorte FB účet, alebo, ak ho už máte, pretvorte na správny formát. Dajte správnu profilovku a začnite zdieľať. Veľa vecí, podľa možností stále hlásajúcich nejakú základnú pravdu (viď bod č. 1). Pretože hlásania správnej pravdy nie je nikdy dosť. Putler. Ficko, Blaha, Smer. Putler.

Toto ale rozhodne nestačí, čo najskôr sa treba upgradnúť do vyššieho levelu, a stať sa prispievateľom niektorého zo správnych periodík, zapojiť sa do aktivít niektorej zo správnych neziskoviek. V jednote je sila.

3. Ako svoju kaviarenskosť ďalej rozvíjať

Ak si myslíte, že pri leveli dva ste už za vodou, tak ste na omyle. Pretože vašu cestu k spáse môže skaziť pokušenie.

Ukážme si to na konkrétnom príklade. Dajme tomu, že píšete nejaký pseudohistorizujúci komentár, ktorého pointou je, že, správne, Putler (alebo Fico).

A, dajme tomu, uznáte, že NATO za tri a pol mesiaca na Juhosláviu zhodilo 23 tisíc striel a bômb (z toho len 8 tisíc v kategórii precision-guided, vrátanie stoviek s plochou dráhou letu), ale správne dodáte, že rozdiel oproti Putlerovi (výborne) je v tom, že on nimi triafa detské ihriská, lebo fotka. Putler.

Sulík mladší sa opäť predviedol! Zaútočil na redaktorku
Sulíkov syn slovne zaútočil na redaktorku portálu Startitup. Odporučil jej, že má ísť radšej robiť do kuchyne! Portál Startitup v stredu vydal článok, v ktorom informuje o internetovej aplikácii s absolútne nevhodnými témami, ktorej majiteľom je... Čítať ďalej
28 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

A potom sa vám to stane

Nejaký hlas vo vašej hlave sa ozve "no dobre, ale určite vieme, že niekto naschvál triafal ihrisko? Nie je to tak, že a) mnohé strely nie sú technicky tak dokonalé, že vždy trafia cieľ s presnosťou pár stôp, často ujdú aj o desiatky metrov (o čom sa rozpisuje aj americká vojenská tlač) a pri technickom zlyhaní aj o kilometre, b) môže sa stať, že rozviedka dodala nesprávne koordináty, c) alebo aj strela bola dokonalá, aj cieľ presný, ale strelu trafila protivzdušná obrana a tá, bohužiaľ, spadla akurát na nejaký civilný cieľ?".

Prípadne, "hang on! a nie je to tak, že ja niektoré dopady vnímam najmä preto, že tie mi, na rozdiel od iných, ukazujú?".

Alebo iný príklad: píšete nejaký komentár, ktorým vysvetľujete (blahosklonne, na to nezabúdať), čo je prozápadné, alebo, ešte lepšie, ako "to funguje vo vyspelých krajinách". So far so good. A zrazu vám v mozgu začne vŕtať, moment, a viem ja vlastne ako čo funguje na tom Západe, od parlamentarizmu po školstvo? Alebo len opakujem to, čo som si prečítal v SME, prípadne o hocičom, čo sa mi osobne páči, tvrdím, že je to západné?

Piatkové Košice očami účastníka: Pokus o sabotáž i americké vlajky (FOTOGALÉRIA)
Pán Gabriel je jeden z tých, ktorí v piatok cestovali desiatky kilometrov, aby vláde povedali, že majú Slovensko na 1. mieste. Demonštráciu zorganizovalo OZ Nádej a sloboda, pod vedením RNDr. Jána Baránka. Sprevádzal celým programom "Janko bol... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Toto je najhoršie, čo sa môže stať

Kedykoľvek vás napadne niečo v štýle "moment, a čo ak..." neznamená to nič iné, len to, že do vášho srdca vstúpil Satan. !!

Za trest sa zbičujte (dúhovým bičíkom, s hodvábnymi stužkami) a najmä si už žiadne hriešne otázky nepripúšťajte. Treba si raz a navždy zapamätať: keďže svet sa delí na dobrých a zlých, aj fakty sa delia na dobré a zlé.

Jednoduché, nie? No vidíte. Aj tak sa ale ešte raz zbičujte dúhovým bičíkom.

Aby ste nemali o správnych veciach pochybnosti, kričte. Ak nekričíte, tak len preto, že práve niečo blahosklonne vysvetľujete. Takisto si treba zapamätať: zo zásady nesledujeme nesprávne médiá. Nečítame nesprávne knihy. (Aj keď tu sa netreba veľmi báť, väčšina našich ašpirantov sa drží Tolkiena a nejakých populárno-náučných kníh typu svet v 20 kľúčových faktoch).

Európa ešte stále naivne verí USA! No čakajte katastrofu
Ak v USA republikáni získajú väčšinu v Snemovni reprezentantov v polovici volebného obdobia 8. novembra, dôjde k evidentnej úprave politiky Washingtonu voči Ukrajine. A po voľbách v polovici volebného obdobia sa pomoc USA Ukrajine výrazne zníži.... Čítať ďalej
28 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Pretože čím viac dupete a kričíte správne veci, tým viac ľudí zo správnej kaviarenskej komunity vás bude obklopovať a tým viac informácií, čo je dnes trendy, sa k vám bude dostávať. Už sa nikdy v živote nepomýlite.

A pamätať si - to, že na svete je veľa rôznych bláznov a v spoločnosti rezonuje veľa streštených výrokov znamená presne to, že akurát vy ste v správnej póze. Musí to tak byť.

To je zhruba všetko. Podstatné je týchto rád sa naozaj úzkostlivo držať.

Nedávam ich nezištne. Čím viac bude vreštiacich histriónov, tým rýchlejšie bude v reakcii rásť tá znechutená časť populácie, ktorá bude voliť mňa.

Ale medzitým si to užívajte.

Ústavný sudca Ján Drgonec: Prezidentka porušuje ÚSTAVU!
Emeritný ústavný sudca Ján Drgonec sa veľmi otvorene vyjadril k aktuálnym udalostiam, ktorými žije slovenská spoločnosť. Zvlášť kriticky vníma správanie prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Zvláštny prezidentkin vzťah k Ústave "Nehrajme sa na tú hru,... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik