Radačovský: Progresívne Slovensko opätovne zneužíva vraždu dvoch nevinných ľudí! Na Slovensku im vôbec nezáleží
21 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Europarlament včera schválil rezolúciu, ktorá odsudzuje zločiny z nenávisti voči LGBTI+ ľuďom na Slovensku. Rezolúciu inicioval podpredseda EP Michal Šimečka (Progresívne Slovensko). Pripomenul to vo svojom statuse europoslanec Miroslav Radačovský. Tak takýto obraz o Slovensku šíria niektorí slovenskí europoslanci?

"Redaktor Ivan Lehotský zverejnil článok, v ktorom hodnotí túto rezolúciu ako bezočivý a absolútny útok proti Slovensku a konzervatívnej Európe a v ktorom, okrem iného, konštatuje: „ Za deklaráciu hlasovali Bilčík, Jurzyca, Nicholsonová, Hojsík, Šimečka a Wiezik, nehlasovali Beňová, Číž, Hajšel, Lexmann, Štefanec a Pollák, proti hlasovali Radačovský a Uhrík“," vymenúva Radačovský.

Radačovský tvrdí, že proti tejto rezolúcii, ktorá je skutočne protislovenská a ktorá vytvára nepekný obraz o Slovensku, nehlasoval preto, aby ho niekto z tzv. „hej Európanov“, tvoriacich tzv. liberálne spektrum, označoval za pravicového extrémistu, homofóba a pod.

"Hlasoval som proti jednoducho preto, že strana Slovenský PATRIOT, ktorej som predsedom, si dala do bodu 5. svojich základných programových cieľov jednoznačné znenie:

Boj proti všetkým formám extrémizmu a hnutiam, smerujúcim k potláčaniu základných ľudských práv a slobôd.“

Prežili dve svetové vojny, no drahú elektrinu už asi nezvládnu
Až 300 potravinám v obciach hrozí koniec! Najväčšia slovenská obchodná sieť COOP Jednota Slovensko netrpezlivo čaká na zastropovanie cien elektriny. Ročne platili malé obchodíky v obciach s 500 obyvateľmi za elektrinu tri tisíc eur, na budúci rok... Čítať ďalej
21 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ako sám hovorí, to zodpovedá aj jeho osobnému cíteniu na túto problematiku a "nepotrebovali sme na to ani rezolúciu od hej liberálov z Bruselu, ani smrť dvoch ľudí v Bratislave, ale stačil jednoducho zdravý rozum a ľudský vzťah ku každej živej bytosti".

"Jednoducho, hej Európania liberáli si ako keby svoj úspech vždy chceli zabezpečiť vraždami nevinných ľudí. Som presvedčený, že nebyť vraždy dvoch nevinných mladých ľudí Kuciaka a Kušnírovej, z ktorej obvinili takmer každého okrem seba, tak by o Progresívnom Slovensku a možno aj o p. Čaputovej vôbec nebolo počuť," konštatuje europoslanec.

Podľa Radačovského Progresívne Slovensko opätovne zneužíva vraždu dvoch nevinných ľudí len preto, aby boli na výslní, aby sa prezentovali pred Európou, pred Bruselom a na povesti Slovenska im vôbec nezáleží.

A JE TO TU! Slovensko pre dvojnásobnú homofóbnu vraždu prídu MONITOROVAŤ!
Poslanci Európskeho parlamentu (EP) z Monitorovacej skupiny pre demokraciu, právny štát a základné práva (DRFMG) odsúhlasili v piatok zámer vycestovať na Slovensko v reakcii na nenávistné vraždy dvoch mladých ľudí z LGBTQI+ komunity v Bratislave.... Čítať ďalej
21 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

EP vyzýva slovenskú vládu 

Európsky parlament (EP) vyzval vo štvrtok slovenskú vládu, aby dosiahla zmysluplný pokrok pri ochrane LGBTIQ+ osôb pred trestnými činmi z nenávisti. V uznesení schválenom v reakcii na nedávnu vraždu v Bratislave ju tiež žiada, aby zaujala rázny verejný postoj proti porušovaniu ľudských práv týchto osôb.

Rezolúciu inicioval podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka (Progresívne Slovensko). Uznesenie, ktoré podporilo 447 poslancov, 78 bolo proti a 45 sa zdržalo hlasovania, odsudzuje nenávisť a násilie voči "osobám na základe ich pohlavia, sexuálnej orientácie, rodovej identity alebo prejavu a pohlavných znakov na Slovensku aj v EÚ.

Parlament zároveň vyjadril "vážne znepokojenie nad častým používaním urážlivého, agresívneho a homofóbneho jazyka voči komunite LGBTIQ+ na Slovensku, a to aj bývalými a súčasnými členmi vlády". 

Šutaj Eštok reaguje na najnovší Lipšicov nápad: Chce nás všetkých odpočúvať? To hraničí s úchylkou!
Procesy sú zdĺhavé! Myslí si to špeciálny prokurátor Daniel Lipšic a chce preto odpočúvať ľudí bez predchádzajúceho povolenia súdu! Návrh, ktorý predniesol, hraničí pomaly až s úchylkou. V tom lepšom prípade ide o úplné zneužívanie moci, kritizuje... Čítať ďalej
21 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Slovensko bude misia europarlamentu monitorovať!

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) z Monitorovacej skupiny pre demokraciu, právny štát a základné práva (DRFMG) odsúhlasili v piatok zámer vycestovať na Slovensko v reakcii na nenávistné vraždy dvoch mladých ľudí z LGBTQI+ komunity v Bratislave. Podľa spravodajcu TASR to uviedol slovenský europoslanec Vladimír Bilčík (Spolu).

Bilčík, ktorý je stálym členom europarlamentnej monitorovacej skupiny DRFMG, spresnil, že misia europoslancov sa chce na Slovensku podrobnejšie informovať o pozadí a kontexte tohto zločinu z nenávisti a diskutovať s príslušnými slovenskými orgánmi o konkrétnych krokoch v boji proti nenávisti a pri ochrane LGBTIQ+ komunity a ďalších zraniteľných skupín. 

Andrejuvová navrhne kolegom, aby zvážili oficiálnu reakciu na uznesenie EP

Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Anna Andrejuvová (OĽANO) navrhne kolegom v koalícii, aby zvážili prijatie oficiálnej reakcie snemovne na uznesenie Európskeho parlamentu (EP). 

"Dôrazne sa ohradzujem voči uzneseniu Európskeho parlamentu. Jedným z pilierov, na ktorých stojí Európska únia, je princíp subsidiarity. Časť poslancov Európskeho parlamentu, medzi nimi aj štyria zo Slovenska, podkopala tento pilier svojím hlasovaním," uviedla Andrejuvová. Ocenila postoj tých slovenských europoslancov, ktorí návrh nepodporili. Hovorí o neprijateľnom zasahovaní do výlučných právomocí členských štátov.

Belousovová o ocenení Čaputovej: ZASLÚŽI si to! Odvážne totiž ČELÍ VLASTNÉMU NÁRODU
Pani prezidentke Čaputovej pribudla do jej zbierky zahraničných ocenení. Ona totiž celým svojím konaním napĺňa definíciu liberalizmu - svoje záujmy a potreby dôsledne nadradzuje nad záujmy celku, t.j. nad záujmy a potreby vlastného národa a štátu.... Čítať ďalej
21 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik