Pod „dúhové uznesenie“ sa Republika nepodpíše! Odkazuje rázne Milan Uhrík
19 | 10 | 2022 I Tibor Malý

Po brutálnej vražde dvoch mladých gayov Juraja († 27) a Matúša († 23), jedni pevne stoja za LGBTI komunitou a chcú väčšie práva pre jej členov, iní sa k tomu stavajú tak, že zo svojich názorov nepoľavujú. Pocity ľudí v hnutí Republika zverejnil v statuse jej šéf a zároveň europoslanec Milan Uhrík.

Ak sa niekto na brutálnej a nezmyselnej dvojvražde priam priživuje, tak sú to naši súčasní politici, ktorí sa predháňajú v tom, kto je z nich viac dúhový, respektíve kto by im dal väčšie práva. Rozprava o tom bola aj dnes v slovenskom parlamente, kde o zlepšenia postavenia ľudí z LGBTI komunity hlasovali naši zákonodarcovia. Milan Uhrík sa svojím postojom k LGBTI komunite netají, ľuďom ale teraz ukázal, ako sa k zlepšeniu ich práv postavili poslanci v Národnej rade.

Hnutie Republika stojí za Slovenskom

„Ako hlasovali politici v parlamente za dúhové uznesenie predložené Šeligom?“ kladie hneď v úvode otázku Uhrík, ktorý zároveň rázne pripomína, že s odsúdením vraždy samozrejme on a jeho Republika súhlasia. „Ale hneď volať po „zlepšení postavenia (LGBT) komunít“ či žiadať vládu otupeného Hegera a agresívneho Naďa o „potlačenie prejavov nenávisti vo verejnom priestore“ proste nebudeme. Lebo viete, čo to znamená po slovensky? Viac cenzúry, viac prenasledovania, viac zásahov NAKA, viac súdov a viac odsúdených za politické názory,“ pridáva šéf hnutia.

„Nie, priatelia, pod toto sa hnutie Republika nepodpíše!“ odkazuje rázne a na samý záver dodáva: „My nechodíme na návštevy po amerických ambasádach, nerozklepú sa nám nohy po prvej kritike z únie a nehlasujeme inak na Slovensku a v Bruseli. Republika drží líniu a stojí si za svojím názorom, stojí za Slovenskom. A tak to aj zostane!“ Na stranu Milan Uhríka sa postavili i mnohí diskutujúci Slováci, ktorí si rozhodne servítku pred ústa nedávali.

Uhrík vyzýva novinárov: Netancujte na hroboch nevinných obetí!
To sa nedá čítať! Podľa europoslanca Milana Uhríka slovenské médiá už nepoznajú mieru. "To zase nebudú pol roka o ničom inom písať?! Len o tom, ako je celé Slovensko homofóbne?" Pýta sa v statuse na sociálnej sieti. Aktivisti miesto... Čítať ďalej
14 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Politici, hanbite sa, na čele so Zuzou

„Toto sa predkladá do parlamentu ako najväčší problém našej vlády, ale že ľudia trpia tým, že žijú z posledného, že deti v školách pomaly nemajú na stravu, že dôchodcovia počítajú každé euro, že zdravotníctvo je v prdeli, a že v zime budeme mrznúť, že máme vo vláde hetero, tak sa hanbite na čele so Zuzou. Stalo sa čo sa nemalo stať, ale stačilo, ľudia čakajú kedy podáte demisiu a ľudia sa budú znova usmievať,“ napísala nekompromisne Anna Smreková. „Zase je na stole iná agenda ako riešenie katastrofálnej sociálnej situácie Slovákov, do ktorej nás dostala táto vládna banda spolu s EU neo-fašistami,“ pridala sa Zuya Dawood.

Géci nekompromisne: Slovákov dnes netrápi či je niekto dúhový, ale ako prežijú zimu a či budú vedieť žiť!
Na Slovensku sa strhlo doslova šialenstvo na ochranu LGBTI komunity. Tisíce ľudí v uliciach prevýšili množstvo, aké bolo pri proteste za vysoké ceny energií a zvyšujúcu sa chudobu ľudí. Pozastavil sa nad tým v statuse aj podpredseda Život Národná... Čítať ďalej
19 | 10 | 2022 | Tibor Malý

„Škoda, že sa nedá pridať fotka, ukázala by som vám, ako to vyzerá pred Slovenskou ambasádou v Prahe. Plot ovešaný dúhovými vlajkami, sviečky, rôzne nezmyselné nápisy a slogany a najväčšia topka je, že na Slovenskej ambasáde visí ukrajinská vlajka celé zle toto,“ napísala Katarína Gallová. „Toto je momentálne najväčší problém v SR. Však nevadí že firmy krachujú, že v potravinách platíme takmer raz toľko ako pred rokom, že budúci rok polovica ľudí nebude mať na zaplatenie energií... Hlavné je riešiť postavenie homosexuálov. Nič proti nim nemám, kým si svoje veci riešia v súkromí,“ skonštatovala Lucia Štefančová.

Čaputová rečnila v Európskom parlamente. POZRITE čo ju najviac trápilo!
Ubezpečujem, že nenávisť nedominuje v našej spoločnosti. Uviedla to slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v stredu v prejave v Európskom parlamente (EP) v súvislosti s nedávnym útokom na mladých ľudí z LGBTIQ komunity v Bratislave. "Bol to útok na... Čítať ďalej
19 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik