Rana pre fanúšikov Vinnetoua: Zomrel predstaviteľ legendárneho Sama Hawkensa (FOTO)
15 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Vo veku 95 rokov zomrel nemecký herec Ralf Wolter, ktorý je divákom známy hlavne vďaka úlohe Sama Hawkensa z filmov na motívy diel Karla Maya o Vinnetouovi zo 60. rokov. Píše o tom agentúra DPA s odvolaním sa na Wolterovu manželku. 

V Nemecku bol Wolter obľúbeným hercom v mnohých televíznych kriminálnych filmoch. Rodák z Berlína Wolter si počas svojej kariéry zahral vo viac ako stovke snímok a úspešný bol aj ako divadelný a kabaretný herec. 

Vo filme naposledy vystúpil v roku 2012, išlo o nemeckú komédiu Bis zum Horizont, dann links! (Až k obzoru, potom doľava!). V posledných rokoch sa stiahol z verejného života.

Sama Hawkensa, v niektorých filmových adaptáciách Mayových diel označovaného aj ako Hawkins, postaršieho mužíka, ktorý po skalpovaní nosí parochňu, si Wolter zahral v šiestich filmoch o Vinnetouovi, náčelníkovi Apačov. Vystupoval aj v ďalších snímkach natočených na motívy diel nemeckého spisovateľa Maya.

Pes a vaše znamenie horoskopu spolu súvisia
Ak si plánujete obstarať nejakého psa, skúste sa s ním "spárovať" cez svoje charakterové vlastnosti a znamenie v horoskope. Baran (21.3. - 20.4.) - Jack Russell Jack Russel, ako aj ľudia narodení v znamení barana sú dynamickí, večne v pohybe a... Čítať ďalej
11 | 10 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik