Nicholsonová má OTÁZKU na Záborskú: KOĽKOKRÁT ste mali v živote SEX?
09 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Pani Záborská, koľkokrát ste mali v živote sex? Viackrát ako máte detí? Hm? Tak takéto otázky položila europoslankyňa Lucia ďuriš Nicholsonová konzervatívnej zástupkyni OĽaNO Anne Záborskej na sociálnej sieti. A oprávnene...asi.

"Som drzá. Rovno sa za to ospravedlňujem, nikdy by mi ani len nenapadlo, aby som skúmala niekoho intímny život a už vôbec nie staršej dámy, akou je poslankyňa Záborská. Ale pani Záborská sa chce pýtať veľmi podobné intímne otázky v dotazníku pre ženy, ktoré sa odhodlajú pre interrupciu. V týchto dňoch to opäť otvára v parlamente," vysvetľuje Nicholsonová.

"Pani Záborská, vystúpte konečne z tej vašej ultrakatolíckej bubliny, ktorá uletela úplne mimo realitu. Ako poslankyňa máte riešiť problémy občanov, nie agendu bigotných spolkov, ktoré vás pretlačili na kandidátku," pripomína europoslankyňa.

Nicholsonová upozorňuje, že oproti roku1997 klesol počet potratov takmer o 57% a každé šieste dieťa na Slovensku žije v domácnosti s príjmom pod hranicou chudoby. Nedoplatky za energie má 283 tisíc ľudí a 309 tisíc ľudí si nedokáže zabezpečiť primerané teplo. "Prečo neriešite toto?"

Valášek stiahol návrh o potratoch
Poslanec Národnej rady (NR) SR Tomáš Valášek (nezaradený) z mimoparlamentného Progresívneho Slovenska stiahol svoj návrh zákona o pomoci tehotným ženám z programu prebiehajúcej schôdze parlamentu. Chce tak zabrániť, aby sa na ďalšiu schôdzu zaradil... Čítať ďalej
09 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Osobný postreh Nicholsonovej

"Jakubko nie je moje tretie dieťa. Je to moje tretie žijúce dieťa. Pred ním som porodila mŕtveho chlapca. Bola som v siedmom mesiaci tehotenstva, keď odrazu ustali pohyby a ja som vedela, že sa niečo stalo. Lekárka povedala, že dieťa je mŕtve a ja musím ísť okamžite do nemocnice.

Hospitalizovali ma na pôrodníckom. Doktorka povedala, že mi vyvolajú pôrod a dieťa musím porodiť. Nevedela som si predstaviť, že by som mala v kontrakciách porodiť dieťa vediac, že nebudem počuť jeho plač, bude tam len ticho a smútok. Odmietla som to. Žiadala som, aby ma uspali a dieťa zo mňa vybrali. Doktorka povedala, že by ma mohlo zabiť, keby mi v tomto štádiu rozrezali maternicu. Povedala, že sa vráti ráno a ja si to mám rozmyslieť.

O hodinu na to, ako odišla, som dostala kontrakcie. Sestry mi nechceli veriť, že rodím, presviedčali ma, že si to len namýšľam. Lenže ja som napokon porodila a takmer sa to stalo na chodbe. Lekárka dieťa ledva zachytila. Ešte sa ma opýtala, či chcem vedieť pohlavie. Bol to chlapec.

Odišla som domov. Ešte nikdy som nebola tak dole. V nemocnici mi neponúkli žiadnu odbornú podporu, psychológa, psychiatra, niekoho, kto by mi pomohol preniesť sa cez tú situáciu, kto by mi pomohol urobiť to neľahké rozhodnutie a možno aj pomohol zahojiť rany. To urobil až čas."

Blaha odporúča nielen Remišovej: Zober loptu, nie drogy!
Dnešné politické diskusie zase raz ukázali, že Platón mal pravdu - jedného dňa budú vládnuť tí najneschopnejší z vás. Táto vláda to potvrdzuje každým okamihom svojej existencie. Skonštatoval to na sociálnej sieti opozičný poslanec Ľuboš... Čítať ďalej
09 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Mohli by ste riešiť toto, pani Záborská

ako pomôcť ženám po strate dieťaťa. A myslím si, že v mnohých prípadoch potrebuje pomôcť aj žena po interrupcii. Verím, že žiadna žena nejde na potrat lebo chce. Ide tam preto, že musí. A vy sa v jej intímnom rozhodnutí nemáte čo rýpať dotieravým dotazníkom, lebo len jatríte rany, myslí si europoslankyňa.

"Radšej sa sústreďte na toto: elektrina, plyn a teplo tvoria z celkových nákladov domácností v SR takmer desať percent. Ide o najvyšší podiel v EÚ. Vláda, ktorej ste súčasťou, zatiaľ ohrozeným domácnostiam nijako nepomohla," uzavrela Nicholsonová.

Minister obrany sa teší z TERORISTICÝCH útokov! To sme teda dopadli, tvrdí opozícia
Včerajší výbuch, ktorý dočasne zastavil dopravu na Kerčskom moste odhalil charakter ministra obrany SR, Jaroslava Naďa. Jeho nevhodné reakcie si podali viaceré osobnosti. Dva statusy Jaroslava Naďa "Ak je niečo podobné schopný zverejniť ústavný... Čítať ďalej
09 | 10 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik