Bekmatov vyzýva Krajniaka: Nabudúce pokojne príďte medzi nás, pán minister!
10 | 10 | 2022 I Eka Balašková

Milan Krajniak si bol urobiť selfie k stretnutiu odborárov. To potom prezdieľal na sociálnej sieti, čo zaujalo Artura Bekmatova, predsedu hnutia Socialisti.sk. A tak ministra pozval medzi ľudí.

Súhlasí s odborármi

Milan Krajniak vo svojom statuse priznal, že sa stotožňuje s požiadavkami odborárov a pripomína, že nemocniciam, školám, podnikom, či sociálnym zariadeniam treba pomôcť so zvýšenými nákladmi na energie. Nezabúda pripomenúť, čo všetko predložil do parlamentu za posledný týždeň.

"Dúfam, že aj demonštrácia KOZ v Bratislave pomôže presvedčiť opozičných poslancov, aby prestali politizovať a umožnili rýchlo vyplatiť pomoc ľuďom," napísal tiež Krajniak.

Artur Bekmatov pozýva

"Nabudúce smelo medzi pracujúcich, pán minister. Minister práce Milan Krajniak dnes z úctivej vzdialenosti obišiel protest odborov proti chudobe, spravil si selfie a na facebooku sa začal dušovať aké proľudové opatrenia ide presadzovať," konštatuje Bekmatov v reakcii na ministra. 

Chmelár: Krajniak dokonale ponížil odborárov
Odbory by mali byť nadstranícke, nie však apolitické! Upozorňuje na to historik a politický analytik Eduard Chmelár vo svojom statuse na sociálnej sieti. Výsledkom sobotňajšieho protestu je, že ho nepodporila žiadna relevantná strana, žiaden... Čítať ďalej
09 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Jedno odporúčanie

"Milý pán minister, ak máte čisté svedomie, tak nabudúce odhoďte obavy a poďte medzi nás, pracujúcich. Vysvetliť, čo tak pekne opisujete na facebooku. Príďte medzi nahnevaných ľudí, ktorí za svoju poctivú prácu nedostávajú ani toľko, aby mohli slušne prežiť. Príďte im vysvetliť, ako ste kvôli Vašim vrtochom a intrigám na niekoľko mesiacov paralyzovali tripartitu. Alebo prečo ste sa zobudili až teraz, v predvečer predčasných volieb a zakladania vlastnej strany. Alebo ako ste piekli novelu zákona o dôchodkoch, podľa ktorej pôjdu naše deti do penzie až po 70ke!" Žiada vysvetlenia Bekmatov.

"Určite si to radi vypočujeme a podiskutujeme. Takže trochu viac odvahy by nabudúce nezaškodilo, vážený posledný križiak," ironizuje predseda Socialistov.

Dobrá práca

"Ale teraz vážne: novému vedeniu KOZ na čele s Monikou Uhlerovou a Ferom Gajdošom chcem pogratulovať k tejto demonštrácii. Chytili sa toho mladí a na tomto podujatí to bolo cítiť. Pevne verím, že slovenské KOZ sa postupne stane moderným, radikálnym a akcieschopným odborovým hnutím, akých sa západné vlády boja a rešpektujú," vracia sa k serióznemu tónu Bekmatov.

Ľudia sa pýtajú: Odbory, kde ste boli doteraz?
V sobotu na poludnie sa stretli dve tisícky (odhad médií) odborárov na Námestí SNP, aby vyjadrili obavy zo zhoršovania sa chudoby na Slovensku. Ľudia im však vyčítajú, že doteraz "spali". Odborári "na nohách" O tom, že odbory by mali konať sa... Čítať ďalej
09 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Budú ďalšie protesty

"Odborárske protesty mám rád, lebo indikujú, že aspoň niekto v tejto republike myslí na ľudí, ktorí skutočne tvoria hodnoty - na pracujúcich. Alebo dôchodcov, ktoré si svoje už odpracovali. Schádzajú sa tu ľudia, ktorí každý deň zvádzajú na svojich pracoviskách zápasy za dôstojné podmienky nielen seba či členov odborov, ale všetkých kolegov. Teším sa na ďalšie protesty a stretnutia s vami. Lebo dobrí ľudia k sebe nájdu vždy cestu," uzatvára Bekmatov. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik