Peter Weiss: Matoviča môžu odstrániť títo politici
08 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Pohľad na súčasnú domácu politickú scénu zverejnil politik a vysokoškolský pedagóg Peter Weiss. Tvrdí, že neodvolanie Matoviča (OĽaNO) bude mať vážne dôsledky. Kto podľa neho môže Igora Matoviča (OĽaNO), expremiéra a súčasného ministra financií odstrániť?

Kto môže zmeniť situáciu

Peter Weiss tvrdí, že predčasné voľby sa bez dobrej vôle strany Sme rodina, zorganizovať nepodarí ani napriek tomu, že Matovičovi nedôveruje okolo 90 percent Slovákov. Kollár v spolupráci s opozíciou cez Ústavný súd spolu s prezidentkou by mohli zabezpečiť to, aby o demisii nepopulárnej vlády rozhodli občania.

„Predseda OĽaNO, antipolitickej a antisystémovej populistickej minipartaje s účelovým a selektívnym programom ´boja proti mafii´, postupne schuliganizoval slovenskú politiku. Ako premiér a minister financií posunul politickú kultúru nižšie, než je to v krčmách štvrtej cenovej skupiny. V dvoch sebaobranných prejavoch v Národnej rade SR teraz napadol takmer všetkých. Sulík sa musel hanbiť sám pred sebou za to, aké monštruózne politické dieťa zatiahol do parlamentu a vlády. Po Matovičových gejzíroch vulgarít, urážok, ohovárania, vyhrážok a nepodložených obvinení sa Vladimír Mečiar vynára zo slovenskej politickej pamäte takmer ako gentleman,“ zhodnotil Weiss.

Robert Fico sa postavil pred súd. Nahrávky podľa neho potvrdzujú dve šialené veci
Robert Fico (SMER - SD), poslanec NR SR, bol na súde, na Generálnej prokuratúre vypovedať ako svedok vo veci nahrávky rozhovoru prokurátora s policajtom. Nahrávky podľa neho potvrdzujú dve šialené veci. V akej veci vypovedal Robert Fico... Čítať ďalej
08 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Politická kultúra na ústupe

„Matovič svojimi prejavmi dokázal, že si len kvôli nim nezaslúži byť vo vrcholnej slovenskej politike a parlament mu mal vysloviť nedôveru. Vyslal dôležitý odkaz slovenskej spoločnosti a politickým partnerom doma aj v zahraničí.

Ďalšia existencia vlády OĽaNO naviac definitívne závisí od podpory troch prebehlíkov z extrémistickej Ľudovej strany Naše Slovensko Mariana Kotlebu – Tomáša Tarabu a otca a syna Kuffových,“ hovorí ďalej Weiss.

Matovič je de facto premiérom 

„Minister financií, ktorému nedôveruje takmer 90 percent občanov, prežil a upevnil si dominantné postavenie vo vláde. Zostáva jej faktickým predsedom. Eduard Heger je iba jeho hovorcom. Na Slovensku nie je snáď jediný seriózny politický analytik, ktorý by o tom pochyboval,“ upozorňuje Weiss. 

Hlas ľudu: Poriadne to osláv, ty kokos, a na... sa!
Poznáte to. Ponorení do vlastných myšlienok idete po ulici a narazíte na cudzí rozhovor. Musíte si ho vypočuť, hoci sa to nepatrí. Nemôžete to nepočuť, lebo vy s klapkami na ušiach nechodíte. A nemôžete to nepočuť, lebo ten rozhovor je taký hlučný,... Čítať ďalej
07 | 10 | 2022 | Mária Škultétyová

Kto drží Matoviča "pri živote"

„Kollár však berie na seba zodpovednosť za to, že Matoviča udržuje pri živote a pokračuje v utrpení. Predčasné voľby, ktoré si praje viac ako 60 percent Slovákov, sú bez súhlasu Kollárovej strany nereálne,“ prízvukuje Weiss na záver.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik