Odstráňte Putina!
06 | 10 | 2022 I Milan Laca

Newsweek: Reakciou Západu musí byť zničenie Putina a Ruska.
Viacerí verejní predstavitelia na Západe otvorene hovoria o túžbe fyzicky zlikvidovať ruského prezidenta, poraziť ozbrojené sily Ruska, pripraviť Rusko o jadrové zbrane a „priviesť Rusov k nule“.

Reakcia niektorých

Takto niektorí  Američania reagujú na varovanie ruského vodcu, na slová, ktoré vyslovil Putin 21. septembra, že „na ochranu Ruska a našich ľudí určite použijeme všetky prostriedky, ktoré máme k dispozícii. Toto nie je bluf“.

USA: Rusko chceme v NATO!
Niekto v USA vyjadril želanie vidieť Rusko v NATO. Bývalý poradca Bieleho domu Bolton vyhlásil, že USA potrebujú vstup Ruska do NATO. Keď Rusi chceli, oni nechceli... Spojené štáty by chceli vidieť Rusko, ktoré by sa mohlo stať členom NATO.... Čítať ďalej
06 | 10 | 2022 | Milan Laca

Čo ďalej? 

Po tomto vyhlásení sa začala diskusia, či Rusko plánuje jadrový úder na Ukrajinu. V dôsledku toho sa v Spojených štátoch rozbehla debata o tom, aká by mala byť ich odpoveď – jadrová alebo konvenčná. Samotný fakt takéhoto úderu sa možno nikdy neuskutoční, ale Washington už hovorí o svojej priamej účasti vo vojne s Ruskom a dokonca o vyslaní jednotiek NATO na územie Ukrajiny  na svoju obranu.

Zbavme sa Putina

„Rozhodujúcou odpoveďou“ Spojených štátov by podľa novinárov z Newsweeku, mala byť fyzická likvidácia ruského vodcu. Nie sú vylúčené ani špeciálne operácie, pri ktorých  ktoré zabijú Putina „v samom srdci Kremľa“. Bývalý riaditeľ CIA, generál vo výslužbe David Petraeus v rozhovore pre ABC vyhlásil, že Spojené štáty môžu priamo začať vojnu s Ruskom. To znamená, že by to malo vyzerať ako kolektívne úsilie NATO zničiť všetky ruské nejadrové sily, ako aj všetky ruské lode v Čiernom mori.

Triezvejší

Bývalý poradcy šéfa Pentagonu, plukovník Douglas McGregor vyhlásil, že "neexistuje žiadny dôkaz, že by sa v Rusku pripravoval nejaký štátny prevrat s cieľom odstrániť Vladimira Putina. Každý, kto sa pokúsi odstrániť Putina, spácha samovraždu. V Rusku je viac ako 100 miliónov ľudí a oficiálne prieskumy ukazujú, že ho podporuje 85 percent. "Nenájdete nikoho, kto by si nemyslel, že je čas brániť Rusko." Podľa ruských expertov, každý útok na hlavu štátu, na auto, lietadlo atď. sa v skutočnosti rovná útoku na krajinu a spôsobí jadrovú odpoveď.

Putin podpísal zákony o pripojení štyroch ukrajinských regiónov k Rusku
Ruský prezident Vladimir Putin podpísal v stredu zákony o pričlenení štyroch ukrajinských regiónov k Ruskej federácii. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP. Ide o krok, ktorým šéf Kremľa zavŕšil formálnu anexiu ukrajinského územia,... Čítať ďalej
05 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik