Zelenskyj podpísal dekrét, ktorým vylúčil rokovania s Vladimirom Putinom
04 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok podpísal dekrét, ktorým oficiálne vyhlásil vyhliadky na rokovania s ruským prezidentom Vladimirom Putinom za "nemožné". TASR informuje na základe správy agentúry Reuters.

Dekrét formalizoval Zelenského piatkové vyjadrenia, keď Putin vyhlásil za súčasť Ruska štyri okupované ukrajinské regióny – Doneckú a Luhanskú oblasť a časti Chersonskej a Záporožskej oblasti.

"On (Putin) nevie, čo je dôstojnosť a čestnosť. Preto sme pripravení na dialóg s Ruskom, ale s iným ruským prezidentom," vyhlásil v piatok Zelenskyj.

Putin v piatok oslávi 70. narodeniny a ruskej politickej scéne dominuje už viac ako dve desaťročia, píše Reuters. Na základe ústavných reforiem by mohol zostať pri moci až do roku 2036.

Krym nechať Rusom, píše Elon Musk
Zakladateľ a riaditeľ spoločnosti Tesla, miliardár Elon Musk opäť vyvolal pozdvihnutie. Na twitteri navrhol, ako by mohla alebo mala vyzerať mierová dohoda medzi Ruskom a Ukrajinou. Jeho návrh okrem iného obsahuje opakovanie referend pod kuratelou... Čítať ďalej
04 | 10 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik