Robert Fico: Sme pripravení rokovať už dnes (+video)
04 | 10 | 2022 I Eka Balašková

Predseda Smeru-SD Robert Fico je pripravený okamžite rokovať so všetkými opozičnými stranami o konaní predčasných volieb. Prehlásil to na TB po odvolávaní ministra financií.

"Vážení priatelia, dnešné hlasovanie o nedôvere Igorovi Matovičovi prehĺbilo vládnu krízu. Predčasné parlamentné voľby o ktoré sa Smer usiluje už v druhom referende sú nevyhnutnosťou. Smer sociálna demokracia berie na vedomie vytriezvenie politickej strany Sloboda a solidarita, ktorá dnes oznámila pripravenosť rokovať o predčasných parlamentných voľbách.

Smer sociálna demokracia je pripravený na okamžité rokovania s celou opozíciou, včítane poslancov okolo pána Tarabu. A to aj dnes večer. Scenár je veľmi jednoduchý. Na októbrovej schôdzi potrebujeme schváliť zmenu Ústavy, ktorá umožní skrátiť volebné obdobie prijatím ústavného zákona.

Máme prvé reakcie na neodvolanie ministra financii
Slovensko reaguje na výsledok hlasovania, ktoré potvrdilo Igora Matoviča vo funkcii ministra financií SR. Peter Pellegrini (nezaradený, Hlas-SD) "Dresy sú oblečené. Tarabovci sú koaliční poslanci, vláda má väčšinu a Igor Matovič ostáva ministrom... Čítať ďalej
04 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Takýto ústavný zákon by bol následne predložený a schválený a predčasné voľby by sa mohli konať na jar 2023. Celý proces by urýchlilo vyslovenie nedôvery celej vláde, kde však podpora SaS neexistuje. Smer-SD je pripravený aj na predloženie návrhu na vyslovenie nedôvery Hegerovi, teda celej vláde," informoval Robert Fico.

https://fb.watch/fY7aMIAQX5/

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik