Máme prvé reakcie na neodvolanie ministra financii
04 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Slovensko reaguje na výsledok hlasovania, ktoré potvrdilo Igora Matoviča vo funkcii ministra financií SR. 

Peter Pellegrini (nezaradený, Hlas-SD)

"Dresy sú oblečené. Tarabovci sú koaliční poslanci, vláda má väčšinu a Igor Matovič ostáva ministrom proti vôli ľudí," napísal chvíľu po odvolávaní Matoviča Pellegrini. 

Matoviča neodvolali
Parlament neodvolal ministra financií Igora Matoviča. Za jeho odvolanie hlasovalo 73 zo 124 prítomných poslancov. Proti bolo 45, piati sa zdržali a jeden nehlasoval. Minister financií Igor Matovič (OĽANO) zostáva vo funkcii. Plénum Národnej rady... Čítať ďalej
04 | 10 | 2022 | Ivan Mihale

Richard Sulík, SaS

"Toto bol z našej strany nateraz posledný pokus dostať Igora Matoviča z vlády. Naši bývalí koaliční partneri a niektorí fašisti sa rozhodli podržať ho vo vláde, my to berieme na vedomie. Pre SaS sú však snahy vrátiť sa do tejto vlády uzavreté," povedal Richard Sulík vo vyjadrení pre novinárov. SaS sa podľa neho stáva tvrdou opozíciou.

Hlasovanie o odvolávaní Igora Matoviča

Milan Uhrík, Republika

"Neskutočné! Tarabovci podržali Matoviča vo vláde. Hlavne, že majú najviac rečí na FB. Zapredanci. Bojujeme ďalej, bez nich," vytkol na sociálnej sieti Milan Uhrík kolegom poslancom.

Andrej Danko, SNS

"Nechcel by som byť v koži Richarda Sulíka. Ako poznám Igora Matoviča, ten mu to zráta aj s úrokami. Matovič to ustál, zbavil sa Sulíka a teraz sa budú diať veci!" Predpovedá Andrej Danko vo svojom videu.

P. Cseh zložil sľub poslanca, nastúpil do parlamentu za A. Stančíka
V utorok dopoludnia zložil sľub poslanca Peter Cseh (OĽANO), ktorý do Národnej rady (NR) SR nastúpil po odchode Andreja Stančíka na post štátneho tajomníka rezortu diplomacie. Stančík pôsobil ako poslanec NR SR v klube OĽANO. "Sľubujem na svoju... Čítať ďalej
04 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Nie len politici

Toto hlasovanie starostlivo sledovali aj mainstreamoví novinári. Práve tí v ostatných dňoch okúsili, ako vie komunikovať predseda OĽaNO a minister financií Igor Matovič. Podľa Matúša Kostolného z Denníka N to znamená aj, že:

"Igor Matovič nezískal všetky hlasy koaličných poslancov. Pre toto hlasovanie je to nepodstatné, lebo prežil. Dostal však odkaz, že jeho moc v koalícii sa drobí." Kostolný, jeden z tých, ktorí boli dotknutí Matovičovými výrokmi, to okrem iného napísal na sociálnej sieti.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik