Milan Uhrík: "...akým právom ťahá Čaputová Slovensko do vojny?"
04 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa poďakoval deviatim krajinám strednej a východnej Európy za podporu Ukrajiny v jej úsilí stať sa členskou krajinou NATO, medzi nimi aj prezidentke Slovenskej republiky, Zuzane Čaputovej. "Nehorázne niečo," myslí si europoslanec Milan Uhrík (Republika). A zároveň sa pýta, "...akým právom ťahá Čaputová Slovensko do vojny?"

"Zelenský poďakoval Slovensku za podporu vstupu. Ukrajiny do NATO. V mene Slovenskej republiky sa pod to podpísala prezidentka Čaputová," začína príspevok europoslanca Milan Uhríka na sociálnej sieti.

"Nehorázne niečo. Všetci vedia, že prijatie Ukrajiny do NATO by znamenalo okamžitú vojnu. Svetovú vojnu ☝️ Vstup Ukrajiny do NATO odmietajú všetky príčetné štáty. Ešte aj USA sa k tomu vyjadrili zdržanlivo," tvrdí Uhrík.

"Ale slovenské vtierky musia byť lepšie. Proamerickejší, ako samotní Američania," dodáva Uhrík.

"Tu vidíme, ako by vyzerala vláda pod taktovkou progresívcov. Nielenže by sme tu mali už povinné očkovanie detí proti Covidu experimentálnymi korporátnymi vakcínami, ale bez váhania by nás vtiahli aj do svetovej vojny," vysvetľuje Milan Uhrík.

"Progresívni politici sú zlo, ktoré treba zastaviť. Neuhneme im!" konštatuje v závere príspevku na sociálnej sieti europoslanec Milan Uhrík (Republika).

Dag Daniš: Hirman pohorel na celej čiare! To si hovorí minister?
Hirman sa pri návrate z Bruselu tváril ako víťaz. V skutočnosti tam ale pohorel a pre Slovensko nevybavil nič. Skonštatoval to na sociálnej sieti známy novinár Dag Daniš. Hodení do vody "Pri cenách elektriny EÚ neponúka nijakú finančnú... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Poďakovanie Volodomyra Zelenského

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v nedeľu večer poďakoval deviatim krajinám strednej a východnej Európy za podporu Ukrajiny v jej úsilí stať sa členskou krajinou NATO.

"Som vďačný našim susedom - krajinám strednej a východnej Európy - za podporu členstva Ukrajiny v NATO a odsúdenie pokusu Ruska o anexiu Ukrajinských území," napísal Zelenskyj a v príspevku na Twitteri označil prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, prezidenta ČR Miloša Zemana i hlavy štátov Estónska, Lotyšska, Litvy, Severného Macedónsky, Čiernej Hory, Poľska a Rumunska.

Prezident Zelenskyj v piatok 30. septembra oznámil podanie žiadosti o vstup Ukrajiny do NATO, a to v rámci zrýchlenej procedúry.

Zelenskyj sa poďakoval Čaputovej
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v nedeľu večer poďakoval deviatim krajinám strednej a východnej Európy za podporu Ukrajiny v jej úsilí stať sa členskou krajinou NATO. TASR o tom informuje na základe Zelenského vyjadrenia na sociálnej... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR