Alibistický postoj strany Za ľudí k odvolávaniu Igora Matoviča
04 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Strana Za ľudí, prostredníctvom svojho člena Juraja Šeligu poslala Igorovi Matovičovi a hnutiu OĽaNO odkaz. Týka sa odvolávania Igora Matoviča z funkcie ministra financií. Ľudia si názor spravili. 

"Postaviť sa do jedného radu s Robertom Ficom, Mazurekom a spol., a tak prispieť k pádu vlády neviem. Táto vláda má pre mňa väčšiu hodnotu ako osoba ministra financií, začína príspevok Juraja Šeligu na sociálnej sieti.

"Ak niekto tvrdí, že odvolanie predsedu najsilnejšej politickej strany koaličnými poslancami posilní stabilitu vlády a poslaneckého klubu Oľano, tak opak je pravdou," vysvetľuje Šeliga.

Strana Za ľudí nehlasovala v súvislosti s odvolávavím Igora Matoviča

"Netvárime sa, že všetko je v poriadku, preto sa dnešného hlasovania nezúčastníme ako apel na nášho koaličného partnera," vysvetlil Juraj Šeliga.

"Opakujem, pokračovanie prodemokratickej vlády s jasnou prozápadnou politickou orientáciou, ktorá sa bráni ruskej agresii, je pre mňa viac ako odvolávanie predsedu Oľano." zdôraznil Šeliga.

"Verím, že všetci rozumní ľudia okrem rečí Igora Matoviča vidia aj výsledky a hodnotu tejto vlády. Rovnako verím, že každý rozumný človek vidí rozdiel medzi Robertom Ficom a Igorom Matovičom. Ja ten rozdiel vidím, a preto nebudem pomáhať predčasným voľbám," skonštatoval v závere príspevku na sociálnej sieti Juraj Šeliga.

Juraj Šeliga bránil Zuzanu Čaputovú a skritizoval Igora Matoviča, ktorý mal v rozprave klamať
"Minister Matovič by mal byť opatrný v tom, čo si praje, pretože niekedy sa priania môžu splniť. Osobné útoky robia z politiky hnusné miesto na fungovanie a odrádzajú všetkých slušných ľudí, aby do nej vstúpili. Odrádzajú viacerých poslancov, aby... Čítať ďalej
30 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Reakcie občanov. Vyberáme z nich:

Veronika Hincová Frankovská: Dobre, pán Šeliga. Pamätáte si, ako sme všetci stáli pod pódiom vo toľkých mestách, kričali sme proti únosu štátu a za demokraciu? Mnoho z týchto vecí dnes Matovič reprezentuje, v mnohom sa približuje Ficovi. Ten rozdiel medzi Ficom a Matovičom sa stiera každým vyhlásením ministra financií, každým jeho dňom vo funkcii. Práve preto, že vláda robí mnoho dobrej práce, nenechajte jedného človeka ju znehodnocovať. Ešte dodám, že hlasujete spolu s Jozefom Šimkom, ktorý obdivuje Putina a do parlamentu sa dostal za ĽSNS.

Rado Radoskamerou Hrtús: Viete, minister financií je ministrom všetkého. Ale rozpočet ešte nemáme. A nechcete vidieť to, čo vidí takmer celá krajina. Neschovavajte sa i Vy za ideu "Lebo sa vráti mafia a Fico.". Táto vláda a hlavne jej hlava ste mu vydláždili cestu. Teraz sa Neschovavajte a nebuďte slepý. Boli ste alternatívou, ktorá dokonale, možno nie práve Vašou vinou, sklamala. Slovensko musí hľadať alternatívu SmeroHlasu, Kotlebam, hrdým moralistom a teraz už aj Matovičovi. A to neviem, či je možné. Asi je čas prijať fakt, že Slovensko nemá potenciál zostaviť vládu, za ktorú by sa nedalo hanbiť.

Jara Hudecová: Fico a Pelé majú cestu vydláždenú dávno. A to presne od momentu, keď Matovič začal hádzať atomovky a do krvi brániť Krajčiho. Keby Matovič nesadol do kresla ministra financií, ale odkráčal do poslaneckej lavice, vtedy ste mali ešte šancu. Teraz už nezmení nikto a nič - nástup SmeroHlasu.

Jana Mochnacká Barnova: Myslite si, žeby najsilnejšia politická strana dopustila pád vlády, ak by bol odvolaný jeden minister? Len z principu? Škoda, lebo toto vaše vyjadrenie je alibistické, ale ľudia si aspoň spravia názor.

Filip Jezo: Juraj neviem aký si človek ale viem, že ako politik nič moc...bohužiaľ...vízia najviac na 2 roky dopredu aj to prahbiedna, rozmýšlanie dopredu max na 1 ťah, spájanie súvislostí a širšieho kontextu šedý priemer...mohol by som pokračovať...nie si extrémista, fašista, zlodej ani komunista ale rozhodne nie si ani žiaden Winston Churchill...chvíľu pobudneš vo verejnom priestore a o pár rokov si už nikto nespomenie.

Igor Bukovský: Útoky politikov na novinárov sú neprípustné. A útoky politikov na slobodných občanov?
Pozornosti MUDr. Igor Bukovského neušlo vyhlásenie šéfredaktorov, ktoré zverejnili takmer všetky slovenské médiá a v ktorom odmietajú Matovičove útoky. "Aká škoda, že ste mlčali vtedy, keď váš kolega Peter Schutz z denníka SME napísal, že... Čítať ďalej
04 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Rokovanie parlamentu bolo minulý týždeň prerušené pre zdravotné ťažkosti jedného z poslancov, píše TASR.

Počas štvrtkového rokovania parlamentu skolaboval poslanec Ján Kerekréti (OĽANO), rokovanie 72. schôdze tak museli po 16.00 h prerušiť. Predseda klubu OĽANO Michal Šipoš pre TASR potvrdil, že poslanec Kerekréti je pri vedomí.

Štvrtkové rokovanie parlamentu sa skončilo skôr ako zvyčajne. Poslanci sa opäť zišli v piatok (30. 9.) od 9.00 h, no v tento deň sa už nehlasovalo. Poslanci hlasovali dnes. Poďľa predbežných informácií, Igor Matovič odvolaný nebol.

Lukašenko chce, aby školáci chodili na zemiakové brigády
Bieloruský líder Alexander Lukašenko, ktorý svojho času odporúčal vodku na liečbu covidu, v pondelok povedal, že školáci by mali chodiť na zemiakové brigády, aby si upevnili zdravie. Informuje o tom agentúra AFP. Lukašenko, ktorý je v Bielorusku... Čítať ďalej
04 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik