Berlín otvára detské jasle s výchovou k LGBTQ+
03 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

V Berlíne majú byť otvorené dve centrá dennej starostlivosti pre gayov a lesby. Ide o pilotný projekt v tejto oblasti. Pochybnosti však vyvolávajú členovia jeho predstavenstva.

Viacgeneračný dom s denným stacionárom

Na jar budúceho roka sa v Berlíne otvoria dve centrá dennej starostlivosti pre gejov a lesby. Nemecký pilotný projekt má za cieľ vzdelávať deti o homosexualite a LBSBTI+. Projekt iniciovala berlínska gay poradňa, ktorá chce otvoriť viacgeneračný dom s dennými stacionármi.

Je nutné hovoriť s deťmi

Koncept je rovnaký ako v iných centrách dennej starostlivosti, zdôrazňuje generálny riaditeľ Marcel de Groot pre portál Focus.de. Podľa neho queer spôsob života treba deťom zviditeľniť napríklad prostredníctvom kníh, v ktorých sa do seba zamilujú dvaja muži, a nielen princ a princezná.

V Štokholme v pondelok odovzdajú Nobelovu cenu za medicínu a fyziológiu
Karolínsky inštitút v pondelok v Štokholme oznámi držiteľov Nobelovej ceny za fyziológiu alebo medicínu za rok 2022. Možnými víťazmi sú experti, ktorí uskutočnili objavy v oblasti rakoviny prsníkov či mRNA vakcín. TASR správu prevzala z agentúry... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Kontroverzný personál
Pohľad na hospodárenie akcionára gay poradne je však znepokojivý - sociológ Rüdiger Lautmann, je podľa obvinení zástancom pedofílie. V roku 1994 vydal knihu s názvom Die Lust am Kind (Portrét pedofila). O tri roky neskôr prispel do brožúry o deťoch a sexualite, v ktorej sa uvádzalo, že sexualita medzi deťmi a dospelými bola „v podstate potvrdená“. 
Koľká empatia...
Samotný Lautmann obvinenia odmieta. Nepovažuje sa za zástancu pedofílie. Len sa ich snažil pochopiť a opísať. Podľa výskumného projektu na univerzite v Göttingene bol Lautmann dokonca členom správnej rady Pracovnej skupiny pre humánnu sexualitu, ktorá v tom čase zastávala názor, že pedosexuálne kontakty môžu byť v poriadku, aj napriek neplnoletosti účastníkov. V roku 1979 tiež požiadal o vypustenie odseku 176, podľa ktorého sú sexuálne akty na deťoch mladších ako 14 rokov trestným činom.
90 detí

Podľa internetovej stránky gay poradne má byť do dvoch denných stacionárov prijatých 90 detí. Zamestnanci síce nemusia byť LGBTI+, ale mali by klásť dôraz na to, aby aj deti mali v týchto veciach jasno.

Maďarská prezidentka nepodpísala spoločné vyhlásenie prezidentov stredoeurópskych a východoeurópskych členských štátov NATO
Maďarská prezidentka Katalin Novák z akéhosi dôvodu pseudoreferendá na Ukrajine neodsúdila. V spoločnom vyhlásení, v ktorom stredoeurópske a východoeurópske členské štáty NATO odsúdili pseudoreferendá na Rusmi okupovaných územiach Ukrajiny,... Čítať ďalej
02 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik