Analytik Chmelár: Majú nás za bláznov?
01 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Ministri EÚ zodpovední za energetiku prijali vyhlásenie, že ak sa preukáže, že za sabotážou Nord Stream1 a Nord Stream2 stojí Rusko, odpoveď Európskej únie bude tvrdá. Čo ak sa preukáže, že za sabotážou stojí USA, Európa si nechá naďalej skákať po hlave? Na túto otázku hľadá odpoveď historik a politický analytik Eduard Chmelár. Americká propaganda nás má podľa neho zjavne za idiotov.

"K množiacim sa „expertom“, že Rusko si vyhodilo do povetria plynovody Nord Stream 1 a Nord Stream 2 len toľko: Pamätáte sa na ministra zahraničných vecí USA Colina Powella, ako sa 5. februára 2003 zosmiešnil pred Bezpečnostnou radou OSN, keď prítomných diplomatov presviedčal nejasnými obrázkami, že Irak má továrne na výrobu zbraní hromadného ničenia na kolieskach?," pýta sa Chmelár.

Podobný pocit má aj dnes, keď nás má americká propaganda zjavne za idiotov, ktorí si nevedia spočítať dva a dva. Lebo to dáva predsa logiku, že Rusko, ktorému stačí zavrieť kohútiky, si zničí potrubie za 200 miliárd, ktoré mohlo po vojne využívať pre svoj biznis! "Kto vám vymýšľa tieto hlúposti, súdruhovia zo CIA?"

Poďakoval sa USA za zničenie plynovodov

Analytik ukazuje na bývalého poľského ministra zahraničných vecí Radosława Sikorského a krúti hlavou.

"A čo potom Sikorski (mimochodom, manžel americkej neokonzervatívnej analytičky Anne Applebaumovej, ktorá pracuje v pravicovom think-tanku napojenom na administratívu Georga W. Busha – to by snáď malo hovoriť za všetko), ktorý sa tweetom poďakoval USA za zničenie plynovodov, aby to napokon zmazal? Prečo to ticho v červených denníčkoch?"

Novinári podľa Chmelára ešte nedostali noty, či ho nemajú zaradiť na zoznam konšpirátorov. 

Nikaragua odkazuje USA: Nech je to imperialistom jasné!
Nikaragua zakázala novému veľvyslancovi USA vstup do krajiny. V piatok oznámila, že novému veľvyslancovi USA Hugovi Rodriguezovi neumožní vstup do krajiny pre jeho "neúctivé" poznámky na adresu krajiny. Informovala o tom agentúra AFP. Vo vyhlásení... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Načo je nám takáto únia?

Aby tých šialených reakcií nebolo málo, ministri EÚ zodpovední za energetiku prijali vyhlásenie, že ak sa preukáže, že za sabotážou NS1 a NS2 stojí Rusko, odpoveď Európskej únie bude tvrdá.

"Rozumiem tomu správne, že ak sa preukáže, že za sabotážou stojí USA, Európa si nechá naďalej skákať po hlave? A všímate si to mlčanie Nemecka? Ešte sme ani nestihli stráviť odpočúvanie európskych politikov americkými spravodajskými službami a už je tu ďalšie obrovské poníženie. Načo je nám takáto únia, ktorá sa nechá takto hrubo urážať a nedokáže si v otázke svojho kľúčového záujmu určiť hranice, za ktorými už nie je ochotná trpieť nepriateľské akcie Spojených štátov?," pýta sa Chmelár.

Zámerné zničenie vlastnej „zlatej sliepky“ zo strany Ruska príde Chmelárovi asi také logické ako ruské ostreľovanie atómovej elektrárne v Záporoží, ktorú majú v rukách. "Ale našinec uverí asi každému nezmyslu. Alebo žeby nie? Dokedy sa necháme takto ohlupovať?"

Situácia sa vyhrocuje: Biden s Putinom sú na nože
Joe Biden obviňuje Vladimira Putina z klamstva o „zámernom čine sabotáže“ plynovodov Nord Stream, píše portál Breitbart. Biden v tom má jasno Prezident Joe Biden v piatok z Bieleho domu obvinil ruského prezidenta Vladimira Putina z klamstva o... Čítať ďalej
01 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik