Draxler naložil OĽaNO: Panoptikum chechtajúcich sa príšer
23 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Slovenským internetom sa rozlieva vlna ironickej radosti nad tým, že nie všetci mladí ruskí muži chcú ísť na front. No akosi sme zabudli, že počas vojny vo Vietname americké úrady za dezertérov oficiálne vyhlásili dvestotisíc ľudí. Polovica z nich sa vojne vyhla opustením krajiny, pripomína vysokoškolský pedagóg a exminister školstva Juraj Draxler.

V USA to nie je len záležitosť dávnejšej histórie

"Neušlo mi, ako sa slovenským internetom rozlieva vlna ironickej radosti nad tým, že nie všetci mladí ruskí muži chcú ísť na front. Sú aj takí, ktorí pred mobilizáciou utekajú. Je to prirodzené, nie každý súhlasí s vojnou, a možno niekto súhlasí, ale nechce riskovať život," píše Draxler na sociálnej sieti.

Podľa neho je to tak prakticky vždy a všade. Počas vojny vo Vietname americké úrady za dezertérov oficiálne vyhlásili dvestotisíc ľudí. Polovica z nich sa vojne vyhla opustením krajiny.

"A nie je to len záležitosť dávnejšej histórie. Keďže pred útokom na Afganistan a Irak som mal dosť priateľov v amerických ozbrojených zložkách, aj sám som videl, rozprával sa s chalanmi, ktorí špekulovali, ako sa vyhnúť nasadeniu niekde v púšťach Stredného východu, s ktorým nesúhlasili," prekvapuje najväčších rusofóbnych ignorantov.

Krúpa odhalil konšpiráciu: Zákulisie podvodov na voličoch (FOTO)
Momentálne už opozičný poslanec, prebehlík z hnutia OĽaNO do strany SaS Juraj Krúpa upozorňuje na sociálnej sieti na jednu pozornostihodnú fotografiu. Zúčastnení sú zástupcovia strán Olano, Smer, Hlas a Sme rodina. Politici sa prestali hádať, v... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Skúste byť trochu ľuďmi

Vojna je tragédia. Je to hrozná tragédia špeciálne pre tých mladých mužov z jednej aj druhej strany. "Ale tu namiesto empatie počuť nekonečný chechot. Vidno nekonečnú chuť nad niečím sa vyškierať. A zdieľat "vtipné" poznámky. Donekonečna."

"Nikdy som nebil typického "vlezdoprdelku", čo sa vždy hlásil a okrem toho súdružke učiteľke donášal na iných. Ale ospravedlňujem sa všetkým, ktorých niekto za to bil. Nebol som zlý na tých, čo sa dychtivo hlásili za nejakých funkcionárov, lebo ich do toho napríklad tlačili rodičia. Ale ospravedlňujem sa aj tým, ktorých som sa tichým postojom dotkol a prispel k tomu, že z nich vyrástlo to, čo vyrástlo," kajá sa politik.

A žiada odpustenie. "Ospravedlňujem sa vám a prosím vás: nemstite sa celému svetu. Prestaňte byť zlobnými, akože vtipnými ale v skutočnosti nesmierne žlčovitými, nepríjemnými ľuďmi. Skúste k tragédiám pristupovať ako k tragédiám. Skúste vnímať to, že na oboch stranách nejakého frontu sú ľudia. Skúste nebyť echom každej jednoduchej žlčovitej propagandy. Skúste byť trochu ľuďmi," uzavrel Draxler.

Keď pod "zadkom horí" aj Fico je dobrý
Pri riešení vysokých cien energií nie je priestor na koalično-opozičné "prekáračky". V rozprave k vládnemu návrhu zákona o energetike to vo štvrtok uviedol predseda Smeru-SD Robert Fico. Zároveň pri pomoci priemyslu a verejnosti navrhol "základný... Čítať ďalej
22 | 09 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Na druhej strane koaliční poslanci za OĽaNO sa do toho opreli naplno

PUTINOFILI, VÁŠ IDOL VÁS POTREBUJE, NÁSTUP DO UNIFORMY!

"Počujete to ticho? To všetci obhajcovia "oslobodenia Ukrajiny" čakajú na noty z Kremľa, ako obhájiť najnovší bláznivý nápad Vladimíra Putina. Je vystrašený a zúrivý. Vidí, že jeho špeciálna operácia sa rúca a doma vyhlásil mobilizáciu. Reakcia ruských mužov? Bežia tak rýchlo, ako len môžu. Je to pochopiteľné a nemôžeme sa im čudovať. Veď kto by chcel riskovať životy za blázna, ktorý ženie svoj národ do nezmyselnej, zúrivej vojny proti ukrajinskému ľudu," vyvesilo hnutie OĽaNO status na svoju oficiálnu stránku.

Ešte ďalej zašiel ich poslanec Michal Šipoš

"Putinov rozkaz zjavne nepotešil niektorých ruských brancov. Mám niekoľko ideálnych tipov na skvelých záložníkov, ktorí by boli vhodní pre nasadenie do Vladimírovej „špeciálnej vojenskej operácie.” Hneď niekoľkí sa pred narukovaním skrývajú v našich poslaneckých laviciach, iný sa schováva v útrobách Europarlamentu, ďalší asi stále žije v presvedčení, že je pre-zi-dent a preto sa ho to netýka. Napriek tomu stále verím, že hrdí milovníci Ruska naberú odvahu a Putinov povolávací rozkaz so cťou a odvahou príjmu," skonštatoval Šipoš a priložil aj fotografiu.

Zdroj: FB/OĽaNO

V hanbe nozostal ani Šipošov strannícky kolega Peter Kremský 

"НЕТ ВОЙНЕ"? PRIPOJTE SA K DEMONŠTRANTOM V RUSKU, hlása na sociálnej sieti.

"V Rusku sa dejú veci. Putin vo svojom šialenom zúfalstve vyhlasuje mobilizáciu, ruskí muži odchádzajú do nezmyselnej vojny alebo sa pred diktátorom snažia utiecť do zahraničia. Letenky vypredané, rady na hraniciach. Tí odvážnejší protestujú, sú zatýkaní a hrozí im väzenie," hodnotí udalosti posledných dní Kremský.

Podľa neho naši "dezinformátori riadení ruskou ambasádou, ktorí pomýlili už tisíce ľudí, si idú ďalej svoje. Vraj sú za mier. A pritom podporujú Putinov diktátorský režim, ktorý rozpútal nezmyselnú a odpornú vojnu. Čím viac prehráva, tým viac kričia".

"Vraj, chceme mier. Nuž, pripojte sa k demonštrantom v Moskve, Petrohrade a ďalších mestách a choďte si zakričať "нет войне". Veď všetci chceme to isté... Mier. Ale judášske groše z Kremľa sú prednejšie. Rozumieme...," uzavrel koaličný poslanec.

Šutaj Eštok obviňuje Mikulca: Ďalšie protizákonné konanie potvrdené!
Úrad pre verejné obstarávanie potvrdil ďalší škandál! Reprezentant "protikorupčného" hnutia OĽaNO Roman Mikulec vedome kryje korupciu a klientelizmus. Okrem klientelistickej, priamo zadanej zákazke pri pomoci Ukrajincom za dva a pol milióna eur,... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik