Budúcim stredoškolákom pomôže pri výbere školy opäť Deň župných škôl
23 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) opäť pomôže pri výbere strednej školy. Na 7. októbra pripravuje 11. ročník podujatia Deň župných škôl. Na jednom mieste sa odprezentujú stredné školy a gymnáziá v pôsobnosti kraja. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

"Je dôležité, aby sa mladí ľudia vedeli po škole nielen zamestnať, ale aby ich profesia aj bavila. Výberu treba preto venovať dostatočnú pozornosť. Som presvedčený, že táto akcia prispieva k tomu, aby si vyberali pre svoju budúcnosť to najlepšie," skonštatoval predseda BSK Juraj Droba. Pre kraj je to zároveň spätná väzba, ako ľudia reagujú na školy v jeho pôsobnosti.

Szijjártó rokoval v New Yorku s Lavrovom ako jediný z ministrov krajín EÚ
Na vojnovú infláciu a neúmerné ceny energií existuje len jediné riešenie, ktorým je mier. Maďarsko chce mier. Povedal to vo štvrtok večer po schôdzke Bezpečnostnej rady OSN v New Yorku šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó ruskému ministrovi... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Deň župných škôl, ktorý bude tento rok v priestoroch nákupného centra v Devínskej Novej Vsi, je určený nielen pre žiakov 8. a 9. ročníkov základných škôl. Patrí tiež učiteľom, pedagogickým poradcom, rodičom i širokej verejnosti. Cieľom je oboznámiť sa bližšie so strednými školami, zorientovať sa v ponuke a umožniť žiakom lepšie si vybrať "tú správnu" školu na štúdium.

Okrem informačných stánkov jednotlivých škôl bude pripravený aj sprievodný program. Chýbať nebudú informácie o školách, odboroch vzdelávania, možnostiach štúdia či úspechoch škôl. Pripravené sú tiež ukážky hudobných, tanečných a speváckych vystúpení, viazania kytíc či športových činností.

Šutaj Eštok obviňuje Mikulca: Ďalšie protizákonné konanie potvrdené!
Úrad pre verejné obstarávanie potvrdil ďalší škandál! Reprezentant "protikorupčného" hnutia OĽaNO Roman Mikulec vedome kryje korupciu a klientelizmus. Okrem klientelistickej, priamo zadanej zákazke pri pomoci Ukrajincom za dva a pol milióna eur,... Čítať ďalej
23 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik