USA idú Európe po krku
16 | 09 | 2022 I Milan Laca

Tajná správa o plánoch USA na zničenie ekonomiky EÚ.

Správa stratégov RAND, prepojených s Pentagonom bola vydaná v januári 2022. Uverejnili to švédske noviny Nya Dagbladet .

Likvidácia Európy

Dokument sa odvoláva na plány USA úplne zničiť ekonomiku Európy kvôli konfliktu na Ukrajine. Zároveň, ako sa uvádza v článku, ústredná úloha bola prisúdená súčasnej vláde Nemecka, ktoré je vedúcou ekonomikou EÚ. Kľúčovým cieľom je podľa memoranda zničiť spoluprácu medzi Nemeckom a Ruskom, ako aj medzi Nemeckom a Francúzskom.  

Čo s Nemeckom?

„Jediný možný spôsob, ako prinútiť Nemecko, aby odmietlo ruské dodávky energie, je zapojiť obe strany do vojenského konfliktu na Ukrajine. Naše ďalšie kroky v tejto krajine nevyhnutne povedú k vojenskej reakcii Ruskej federácie. Rusko sa zjavne nechystá nechať masívny tlak ukrajinskej armády na republiky v  Donbase bez vojenskej odozvy. To by umožnilo prezentovať Rusko ako agresora a následne voči nemu uvaliť celý balík už pripravených sankcií,“ píše sa v článku.

Štedrá EÚ - 150 miliónov, 100 miliónov, 5 miliárd a možno ešte...
Európska únia vyčlení milióny eur na podporu vnútorne vysídlených osôb na Ukrajine. V Kyjeve to vyhlásila predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová . Ako v zime? „Ďalšou veľkou témou nášho rozhovoru bola krátkodobá príprava na zimu... Čítať ďalej
15 | 09 | 2022 | Milan Laca

Bez energií

V čláínku sa tiež píše, že prijatie obmedzení voči Moskve pripraví Nemecko o prístup k energetickým zdrojom z Ruska. Dôsledkom ukončenia ruských dodávok bude kríza v Nemecku. Straty by mohli dosiahnuť 200 – 300 miliárd eur, čo by viedlo ku kolapsu európskeho priemyslu, zvýšeniu nezamestnanosti a migrácii vzdelaných Európanov do Spojených štátov amerických.

Majú to premyslené

Denník The Washington Post napísal o výhodách recesie v EÚ pre ekonomiku USA. S odvolaním sa na amerických ekonómov a príslušných predstaviteľov napísali , že recesia v Európskej únii  v dôsledku nedostatku ruského plynu by mohla pomôcť USA v boji proti inflácii, ale Washington by trpel, ak by Moskva odmietla vyvážať ropu. Denník  Blick zasa  napísal, že bezprecedentný dopyt po energii v eurozóne pomáha obohacovať amerických vývozcov surovín. Podľa dostupných údajov sa v priebehu roka objem dodávok skvapalneného plynu z USA zvýšil z 20 na 60 %.

Európa sa strelila do vlastnej nohy! Ján Čarnogurský vidí koniec vojny v nedohľadne
Na konflikte na Ukrajine najviac prerobí samotná Európa, hovorí veterán slovenskej politiky Ján Čarnogurský. Dodáva, že zodpovednosť Západu je veľká a zračí sa v nej neschopnosť vcítiť sa do mentality ľudí v týchto oblastiach. Smeruje podľa neho... Čítať ďalej
16 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik