Zvolen čaká na poste primátora mesta zmena
15 | 09 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Mesto Zvolen bude mať po jesenných komunálnych voľbách zmenu na poste primátora mesta. O jeho kreslo sa uchádzajú šiesti kandidáti, súčasná primátorka Lenka Balkovičová svoj post obhajovať nebude. Vyplýva to zo zoznamu zaregistrovaných kandidátov, ktorý TASR v stredu poskytol hovorca mesta Martin Svatuška.

Pripomenul, že piati kandidáti sú nezávislí. Sú to advokátka Dominika Árvaiová aj bývalý primátor mesta Vladimír Maňka, ktorý bol v minulosti aj predsedom Banskobystrického samosprávneho kraja. Patria medzi nich aj poslanec zvolenského mestského zastupiteľstva Matej Snopko a manažér Jozef Dobroslav Pinka. Piatym je manažér Jaroslav Stehlík. Jedného kandidáta nominovala politická strana, je ním Samir Moumani (Dobrá voľba a Umiernení).

Poslanecký zbor vo Zvolene má v súčasnosti 25 poslancov, počet ostane nezmenený aj v nadchádzajúcom volebnom období. O priazeň voličov sa vo voľbách do zvolenského mestského zastupiteľstva uchádza 110 záujemcov. Najviac, a to 28 uchádzačov, kandiduje vo volebnom obvode číslo šesť, v ktorom si budú obyvatelia voliť šesť mestských poslancov.

Voľby do orgánov samosprávy obcí a voľby do orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia 29. októbra. Volebná kampaň sa začala 10. júna a skončí sa 48 hodín predo dňom volieb.

Nevynášajte nepoužité hlasovacie lístky, hrozí pokuta!
Nepoužité alebo nesprávne upravené hlasovacie lístky musí volič odložiť do schránky, ktorá je na to určená. Inak sa dopustí priestupku, za ktorý dostane pokutu 33 eur. Upozorňuje na to ministerstvo vnútra. Volič musí vo volebnej miestnosti ísť do... Čítať ďalej
11 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik