Igor Matovič: Niečo z kuloárov včerajšieho rokovania
13 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Keďže SaS zdôvodnila svoj úmysel povaliť ďalšiu protikorupčnú vládu mojimi dvomi vraj zásadnými prehreškami, potrebovali sme si včera spoločne všetky štyri strany zodpovedať, či sú útoky/obvinenia pravdivé, ohodnotil včerajšie rokovanie na sociálnej sieti minister financií Igor Matovič. Veď vlastne nešlo o nič iné, len o jeho zotrvanie na poste ministra.

Trááápne a falošné “argumenty”

Expremiér má v tom jasno a vysvetľuje to na stránkach Facebooku pospolitému ľudu:

"1.OBVINENIE: SaS tvrdí, že sme pri Rodinnom balíčku “znásilnili legislatívny proces”, “schválili ho s fašistami” a “proti vôli SaS”. AKÁ JE PRAVDA? V koaličnej zmluve je ustanovenie, že keď ktorýkoľvek koaličný partner s čímkoľvek nesúhlasí, môže čokoľvek zablokovať vyslovením 4 písmen: VETO. Keďže SaS do posledného hlasovania o vete prezidentky ani raz veto nepoužila - logicky - nemohlo prísť k akémukoľvek porušeniu pravidiel a SaS celý postup aj obsah balíčka odtolerovala. Richard navyše na koaličnej rade povedal, že ak si schválime balíček s niekým z opozície, nebudú to považovať za porušenie koaličnej zmluvy. Tvrdiť teraz dodatočne, že sa stalo niečo, čo mohli kedykoľvek zastaviť, je preto trááápny a falošný “argument”.

2. OBVINENIE: Vraj som priviedol verejné financie do totálneho rozkladu. Tak som tam včera teda bratom a sestre z SaS predložil aktuálne dáta z plnenia štátneho rozpočtu, z ktorých vyplynulo, že k 31. júlu 2022 máme v štátnom rozpočte o pol miliardy eur nižší deficit (sekeru) ako v tom istom dni v roku 2019 - v úúúplne bezkrízovom roku 2019! Čiže máme verejné financie v najlepšom stave za posledné 4 roky, takže aj toto obvinenie SaS sa včera ukázalo ako falošné a nie v súlade s pravdou. Respektíve, pravý opak je pravdou," zvozil Matovič SaS pod čiernu zem.

Môžeme očakávať veľké výpadky elektrického prúdu?
Po katastrofických scenároch pri nedostatku plynu, či ropy, sa začínajú vynárať aj obavy, či bude v najbližších mesiacoch dostatok elektrickej energie. Naše Ministerstvo hospodárstva má však množstvo iných problémov a toto by s najväčšou... Čítať ďalej
13 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Nestačilo nám osem rokov korupčného pekla?

Podľa financmajstra sa každý raz môže rozhodnúť z koalície odísť a vládu povaliť. Pripomína, že v roku 2011 to SaS zdôvodnila snahou uchrániť Slovensko od platby do Eurovalu. "Napriek tomu, že im všetci hovorili, že je to falošný argument, lebo po páde vlády bude s Ficom do dvoch dní príspevok do Eurovalu aj tak schválený, nedali si povedať a urobili to … a prišlo 8 rokov korupčného pekla s mafiou ovládajúciu štát, či smrťou Jána a Martiny," konštatuje.

Matovič sa obáva, že o 11 rokov neskôr, v roku 2022 si SaS opäť nedá povedať, povalí vládu opäť za pomoci falošných “argumentov” a mafii tak opäť vydláždi cestu k moci už nie na 8 rokov, ale naveky. "Fico s Pellegrinim a Mazurekom už nič riskovať nebudú, otočia Slovensko na Východ, zavedú diktatúru bez ohľadu na to, čo niekto z Bruselu bude kričať. Hlavne, že dostanú kumpánov z basy, seba pred ňou uchránia a miliardy budú môcť vo veľkom rozkrádať," prognózuje expremiér.

Rusko v bilaterálnych vzťahoch varuje USA pred „bodmi, z ktorých niet návratu“ 
Rusko varovalo USA pred bodmi, z ktorých niet návratu. Bodmi, po ktorých je možné prerušenie diplomatických vzťahov, povedal v rozhovore pre agentúru TASS Alexander Darchiev, riaditeľ severoamerického odboru ruského ministerstva zahraničných... Čítať ďalej
13 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik