Raši: Remišová pripravila Slovensko o 7-10 miliónov € .... doložené, potvrdené
13 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Prenájom na 3 000 m2 Remišová hľadala iba týždeň a platí meganájomné! Zverejnená analýza Útvaru hodnoty za peniaze usvedčila Remišovú, že nerešpektovala žiadne z odporúčaní analytikov a prenajala nadmerné priestory, čím pripravila Slovensko o 7-10 miliónov €. A keďže Remišová stále dúfa, že celú kauzu premlčí, rád pridám ďalšie usvedčujúce fakty, píše na sociálnej sieti opozičný poslanec parlamentu Richard Raši.

Remišová klame len sa tak práši

Podľa hlasáka Rašiho ministerka Remišová klame len sa tak práši, keď hovorí o transparentosti a úsporách, ktoré dosiahla. "Vládu oklamala tým, že najprv podpísala extrémne nevýhodnú zmluvu na prenájom 3000 metrov s tou istou finančnou skupinou, od ktorej si neskôr prenajala ďalších 20 tisíc metrov štvorcových a tým akože ušetrila. A ako transparentne to prebehlo?" Poslanec hneď veci objasňuje.

"„Súťaž“ na prenájom 3000 m2 Remišová vyhlásila 2.12. 2020 a termín na vypracovanie ponuky bol do 9.12.2020. Už z toho je vidieť, že stihnúť to mohol len ten, kto o tom vedel dopredu, ale o tom, že aj tu bol víťaz jasný dopredu, svedčia ďalšie dôkazy," zamýšľa sa lekár, poslanec a bývalý minister zdravotníctva.

Iba náhoda?

Pokračuje, že ministerstvo od predkladateľov ponúk požadovalo prenajať 600 m2 od 15.1. 2021 a 2200-2400 m2 od 1.3.2021. Takže máte 7 dní v decembri na vypracovanie ponuky na priestor, ktorý má byť k dispozícii od 15. januára. To, samozrejme, môže splniť len ten, kto také priestory má a sú práve voľné.

Andrej Danko v rozhovore pre Hlavný denník: Obetoval by som všetko, aby skončili v pekle
Andrej Danko v exkluzívnom rozhovore pre Hlavný denník priblížil tému komunálnych volieb z pohľadu predsedu Slovenskej národnej strany. Vysvetlil, čo znamená: "Voľby rozhodujú o všetkom". Prezradil aký je ideálny kandidát do VÚC a ako sa strana SNS... Čítať ďalej
12 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

"No a aká „náhoda“ – práve jedna firma mala k dispozícii 600m2 v jednom celku a onedlho 2400 m2 v druhom celku. A vlastne tak rýchlo nemala, ale to už nebolo dôležité. Od nich to už stačilo až o 2 mesiace neskôr, od 15.3. o čom však nik okrem víťaza „súťaže“ netušil. A druhú časť nebolo treba od 1.3. ako to v „súťaži“ žiadali, ale stačilo od 1.6.," vypočítava čachre na Remišovej ministerstve Raši.

Extrémne nevýhodné podmienky

Podľa poslanca z takejto súťaže – nesúťaže, ktorej sa pravdepodobne nik okrem predom vybraného víťaza nezúčastnil, vyšli aj extrémne nevýhodné podmienky. "Za meter štvorcový platí ministerstvo nájom 20,57 € (ako Remišová sama píše vo vládnom materiáli po vláde P. Pellegriniho prevzala nájmy od 11,50 do 15,80 €/m2) a celkové náklady dosahujú extrémnych 31,18 € za meter štvorcový," krúti nad predraženým prenájmom hlavou Raši.

Hlasák na záver trefne poznamenáva, že to všetko sa dialo v dobe lockdownov a homeoffice, keď do práce mnohí nechodili vôbec a pracovali online. "Toto už asi nebude práca len pre NKÚ, ale aj pre iné orgány. A čo na toto hovorí Útvar hodnoty za peniaze?"

Šutaj Eštok: Kolíková má strach zo Žilinku....a aj zo spravodlivosti
Kolíková prišla s prevratným nápadom! Najnovší kúsok z Kolíkovej seriálu "ako by som Žilinkovi ešte uškodila" je naozaj bizarný, píše na sociálnej sieti opozičný poslanec Matúš Šutaj Eštok. "Keby to nebola vážna situácia, bolo by to až groteskne... Čítať ďalej
12 | 08 | 2022 | Diana zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik